12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFocar de coronavirus la o fabrică din Slatina

Focar de coronavirus la o fabrică din Slatina

Un focar de coronavirus în extindere a apărut la o fabrică din Slatina, unde cinci angajați au fost depistați pozitiv.

Trei angajați de la fabrica Delta Aluminiu din Slatina au fost depistați pozitiv, fiind contacți direcți ai primilor doi angajați care au ajuns la spital la începutul săptămânii.

Numărul angajaților depistați pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la cinci în cadrul fabricii Delta Aluminiu din Slatina, o societate cu peste 300 angajați, conform profilului public de Facebook.

Primele două cazuri au fost confirmate cu două zile în urmă, fiind vorba de doi cetățeni turci care lucrează la Slatina. În urma anchetei epidemiologice, 14 persoane dintre contacții direcți ai primilor pacienți confirmați au fost testate, dintre acestea trei dovedindu-se pozitive. În total, după apariția primelor două cazuri, 18 persoane au fost plasate în izolare, iar activitatea în secția deservită de cei 20 angajați a fost suspendată pe perioada izolării acestora la domiciliu. Cei trei angajați cu rezultate pozitive sunt tot de cetățenie turcă.

Doi salariaţi din sistemul sanitar, depistaţi pozitiv

Tot joi, 4 iunie 2020, în județul Olt au mai fost confirmate alte două cazuri, fiind vorba de două persoane care lucrează în sistemul sanitar. Primul este un ambulanțier de la stația de ambulanță Corabia, testat alături de alți 81 colegi de la Corabia și Caracal (testul lui a fost singurul pozitiv).

A doua persoană este o asistentă de la Direcția de Sănătate Publică Olt, din cadrul Serviciului Medicina Muncii. Asistenta a prezenta simptomatologie specifică și a solicitat un test, care s-a dovedit a fi pozitiv. Toate persoanele confirmate au fost spitalizate.
Numărul pacienților testați pozitiv pentru noul coronavirus, din județul Olt, a ajuns joi, 4 iunie 2020, la 100, 62 fiind deja vindecate și externate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS