18.3 C
Craiova
marți, 7 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Focar de coronavirus la o fabrică din Slatina

Focar de coronavirus la o fabrică din Slatina

Un focar de coronavirus în extindere a apărut la o fabrică din Slatina, unde cinci angajați au fost depistați pozitiv.

Trei angajați de la fabrica Delta Aluminiu din Slatina au fost depistați pozitiv, fiind contacți direcți ai primilor doi angajați care au ajuns la spital la începutul săptămânii.

Numărul angajaților depistați pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la cinci în cadrul fabricii Delta Aluminiu din Slatina, o societate cu peste 300 angajați, conform profilului public de Facebook.

Primele două cazuri au fost confirmate cu două zile în urmă, fiind vorba de doi cetățeni turci care lucrează la Slatina. În urma anchetei epidemiologice, 14 persoane dintre contacții direcți ai primilor pacienți confirmați au fost testate, dintre acestea trei dovedindu-se pozitive. În total, după apariția primelor două cazuri, 18 persoane au fost plasate în izolare, iar activitatea în secția deservită de cei 20 angajați a fost suspendată pe perioada izolării acestora la domiciliu. Cei trei angajați cu rezultate pozitive sunt tot de cetățenie turcă.

Doi salariaţi din sistemul sanitar, depistaţi pozitiv

Tot joi, 4 iunie 2020, în județul Olt au mai fost confirmate alte două cazuri, fiind vorba de două persoane care lucrează în sistemul sanitar. Primul este un ambulanțier de la stația de ambulanță Corabia, testat alături de alți 81 colegi de la Corabia și Caracal (testul lui a fost singurul pozitiv).

A doua persoană este o asistentă de la Direcția de Sănătate Publică Olt, din cadrul Serviciului Medicina Muncii. Asistenta a prezenta simptomatologie specifică și a solicitat un test, care s-a dovedit a fi pozitiv. Toate persoanele confirmate au fost spitalizate.
Numărul pacienților testați pozitiv pentru noul coronavirus, din județul Olt, a ajuns joi, 4 iunie 2020, la 100, 62 fiind deja vindecate și externate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tu ai canalizare pe strada ta?

Mai mult de un sfert din străzile...

ȘTIRI GdS

Tu ai canalizare pe strada ta?

Mai mult de un sfert din străzile Craiovei nu au canalizare. Posibilitatea ca acestea să beneficieze de o rețea de canal sunt...

Tel Drum repară, în sfârşit, gurile de canal de...

Gurile de canal de pe strada Râului din Craiova au intrat, în sfârşit, în reparaţii.

Covid Dolj: Internări ca în vârful pandemiei

Internări ca în vârful pandemiei la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Secţia ATI e aproape de capacitatea maximă, iar numărul de...

Controversata cofeină. Când ne ajută şi când dăunează organismului?

Cofeina este cea mai consumată substanță psihoactivă din lume și are ca surse naturale de proveniență cafeaua, ceaiul și cacaoa.

Reuşesc autorităţile să „stârpească“ arderea deşeurilor din 1 Mai?

Reuşesc autorităţile să „stârpească“ arderea deşeurilor din 1 Mai?

Salubritatea i-a uitat cu platforma plină ochi cu gunoi

Platforma de gunoi care deservește Asociația de proprietari 1 Baraca