16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPakistan: Un avion de pasageri s-a prăbușit într-o zonă rezidenţială din Karachi

Pakistan: Un avion de pasageri s-a prăbușit într-o zonă rezidenţială din Karachi

Un avion al Pakistan International Airlines (PIA) care venea de la Lahore s-a prăbușit aproape de aeroportul Karachi, potrivit agenției de aviație civilă. Aparatul Airbus A320 transporta 107 pasageri și membrii echipajului din Lahore.

Avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din apropierea orașului Karachi din sudul Pakistanului, spune agenția de aviație civilă a țării. „Avionul s-a prăbușit în Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri. Inițial era de 99 de pasageri și opt membri ai echipajului“, a declarat Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al autorității aeronautice.

Un purtător de cuvânt al Pakistan International Airlines (PIA), administrat de stat, Abdul Sattar, a declarat că avionul transporta 90 de pasageri și 8 membri ai echipajului și că ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul internațional Jinnah din estul orașului Lahore, potrivit dw.com.

O operațiune de salvare este în desfășurare și că lucrătorii de urgență au ajuns la fața locului. Nu au existat rapoarte imediate cu privire la numărul de victime.

Postul de televiziune local Geo a transmis imagini din zonadens populată cu ambulanţe care încercau să ajungă la faţa locului.

Mai multe incidente aeronautice

Prăbușirea vine la doar câteva zile după ce țara a început să permită reluarea zborurilor comerciale, după restricţiile impuse de pandemia de coronavirus.

Pakistanul are un registru de securitate a aviației militare și civile, cu accidente frecvente de avion și elicopter de-a lungul anilor. În 2016, un jet PIA a luat foc, după ce unul dintre cele două motoare ale sale cu turboprop a eșuat în timp ce zbura din îndepărtatul nord spre Islamabad, ucigând peste 40 de oameni. Prăbușirea vine în timp ce pakistanezii din toată țara se pregătesc să sărbătorească sfârșitul Ramadanului și începutul vacanței musulmane Eid al-Fitr, mulți călătorind înapoi în casele lor din orașe și sate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS