22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGrupul de Comunicare explică ce este zona metropolitană

Grupul de Comunicare explică ce este zona metropolitană

Grupul de Comunicare Strategică susține că zona metropolitană, cea în interiorul căreia nu este nevoie de declarație pe propria răspundere, este definită de Legea 351/2001. Astfel, potrivit legii, zona metropolitană cuprinde localitățile pe o rază de 30 km față de principalul oraș. Zona Metropolitană Craiova, înființată în baza aceleiași legi, cuprinde 24 de localități, însă nu și comuna Podari.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică transmite că se poate circula fără declarație pe propria răspundere la 30 de km de Craiova.

”Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov”, transmite MAI.

Zona Metropolitană Craiova

Starea de alertă a adus o serie de restricții de circulațiea persoanelor între localități. Astfel, se interzice deplasarea persoanelor în afara localității/zonei metropolitane, cu câteva excepții. Pe scurt, se poate circula în afara localității în baza unei declarații pe proprie răspundere, asemănătoare cu cea din starea de urgență. Declarația nu este însă necesară pentru deplasarea în interiorul zonei metropolitane.

Zona Metropolitană Craiova, înființată tot în baza Legii nr. 351/2001, cuprinde 24 de localități, dintre care 3 orașe și 21 de comune. Cele trei orașe sunt Craiova, Segarcea și Filiași. Deși este lipită de Craiova, comuna Podari nu face parte din Zona Metropolitană Craiova.

După lămuririle aduse de Grupul de Comunicare Strategică, se înțelege că, potrivit legii, comuna Podari face parte din zona metropolitană. Asta deși nu a aderat la proiectul celor 24 de localități.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS