3.2 C
Craiova
miercuri, 8 decembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentPatru polițiști, judecați pentru luare de mită

Patru polițiști, judecați pentru luare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus trimiterea în judecată a patru polițiști din cadrul Serviciului Rutier Olt. Inculpații sunt acuzați că au primit diverse sume de bani de la șoferii care încălcau normele rutiere. Cei patru polițiști au fost puși sub control judiciar de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

Ofițerii anticorupție anunțau, pe 10 martie, prinderea în flagrant a unor agenți de poliție din cadrul Serviciului Rutier Olt. Este vorba de patru polițiști, care au fost prinși în flagrant în timp ce primeau suma de 400 de lei de la un șofer. Acțiunea de prindere în flagrant a avut loc pe DN 65, între localitățile Găneasa și Balș.

Anchetatorii spun că, în schimbul banilor, șoferul nu a mai fost sancționat.

”La data de 10.03.2020, în jurul orei 11:10, agenţii de poliţie din cadrul IPJ Olt – Serviciul Rutier, G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M., în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră(…), au oprit în trafic un autoturism marca Opel, condus de către numitul S.M., care circula cu viteză peste limita legal admisă. Se impunea sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, însă agenţii de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat”, au precizat anchetatorii.

Câte 100 de lei pentru fiecare polițist

Problema a fost că seriile bancnotelor date drept mită fuseseră notate de anchetatori. De altfel, la fiecare dintre cei patru polițiști a fost găsită câte o bancnotă de 100 de lei.

”Agenţii de poliţie G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M, au fost surprinşi în flagrant având asupra lor patru bancnote a câte 100 de lei fiecare, bani care corespund întocmai cu seriile a patru bancnote aflate în cuprinsul procesului verbal de notare a seriilor”, au mai precizat procurorii olteni. Bancnotele cu pricina au fost puse la dispoziția ofițerilor anticporupție de către procurorul de caz.

În urma anchetei s-a mai stabilit că unul dintre polițiști a primit mită suma de 300 de lei de la un șofer care depășise limita legală de viteză. În schimbul mitei, agentul a consemnat fapte mai puțin grave și nu i-a suspendat permisul de conducere șoferului în cauză.

Polițiști judecați pentru luare de mită

Pe data de 11 martie, cei patru polițiști au fost arestați preventiv. Mandatele de arestare au fost emise de judecătorii de la Tribunalul Olt. Hotărârea instanței a fost contestată de inculpați la Curtea de Apel Craiova. O săptămână mai târziu, judecătorii craioveni au admis contestațiile inculpaților și i-au plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Săptămâna trecută, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus trimiterea în judecată a celor patru polițiști. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. Ulterior, pe 12 mai, instanța a menținută măsura controlului judiciar față de cei patru inculpați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce taxe se vor plăti în Craiova, în 2022

Taxa pentru folosirea stadionului de atletism pentru evenimente atletice şi maratoane internaţionale a fost redusă la jumătate, pentru anul 2022.

ȘTIRI GdS