18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentContracte de 623 de milioane de euro ale IGSU, cercetate de DNA

Contracte de 623 de milioane de euro ale IGSU, cercetate de DNA

La Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) au avut loc percheziţii înainte ca România să intre în starea de urgență.

Direcţia Naţională Anticorupţie, secția militară, face cercetări într-un dosar de corupție în achizițiile publice pe fonduri naționale și europene, în valoare de 623 de milioane de euro, potrivit Libertatea.

Între decembrie 2019 și februarie 2020, calculatoarele următorilor ofițeri superiori de la inspectoratul de urgență au fost ridicate, printr-o hotărâre judecătorească, și apoi percheziționate informatic la secția DNA militar:

  • Prim-adjunctul inspectorului general IGSU – colonel Cristian Radu
  • Adjunctul inspectorului general IGSU – colonel Cezar-Mihai Damian
  • Șeful serviciului tehnic – lt. col. Liviu Mirescu
  • Șeful serviciului achiziții – lt. col. Lucian Șerbu

După deschiderea dosarului, șeful serviciul tehnic, lt. colonel Liviu Mirescu, a trecut în rezervă, la începutul anului 2020. Șeful serviciului achiziții, lt. colonel Lucian Șerbu, a plecat și el din IGSU la ONAC, în sistemul de achiziții publice.

Din această listă de percheziții, ofițerul cu rangul cel mai înalt este colonelul Cristian Radu, cel care a apărut în octombrie 2019, în locul lui Raed Arafat, la conferința de presă de după ce Libertatea a publicat filmul ascuns de IGSU la intervenția de la clubul Colectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS