10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestați pentru contrabandă cu țigări

Arestați pentru contrabandă cu țigări

Judecătorii Tribunalului Mehedinți au dispus, vineri, arestarea preventivă a doi bărbați acuzați de contrabandă și constituirea unui grup infracțional. Este vorba de un mehedințean și un cetățean sârb, care ar fi introdus în România sute de mii de pachete de țigări de contrabandă. De altfel, în urma unor percheziții, oamenii legii au ridicat peste 100.000 de pachete de țigări și aproape 200.000 de euro.

Procurorii DIICOT susțin că, începând cu luna martie, inculpații au introudus în țară o cantitate mare de țigări de contrabandă. Au făcut acest lucru cu știrea vameșilor sârbi și români, mai spun anchetatorii.

”În perioada martie 2020 – mai 2020, inculpații D.M. și C.N., împreună cu un alt cetățean sârb, s-au constituit într-un grup infracțional organizat, ce avea ca scop săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că cetățeanul sârb procura țigările de contrabandă de pe teritoriul Serbiei. Pentru introducerea acestora în România, era folosit un autovehicul tip „camion” condus de către inculpatul C.N.
La grupul infracțional organizat au aderat și lucrători vamali din punctele de trecere a frontierei, atât din Serbia cât şi din România, care aveau rolul de a asigura trecerea în condiții de siguranță a tirului încărcat cu țigări de contrabandă”, au precizat anchetatorii.

Transporturile de țigări, supravegheate în trafic


După ce reușeau să aducă țigările în țară, inculpații le depozitau în apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin. De acolo erau distribuite către alți membrii ai grupării.

”După introducerea țigărilor în România, acestea erau preluate de inculpatul D.M., care se asigura că nu există filtre ale poliției şi autovehiculul încărcat cu țigări poate circula fără a fi oprit pentru eventuale controale. Acesta dirija șoferul autovehiculului către locul de depozitare aflat în apropierea orașului Drobeta Turnu Severin, de unde  țigările erau vândute către alți membrii grupării infracționale, care se ocupau cu comercializarea lor ,,en detail””, au mai precizat procurorii DIICOT.

Arestați pentru contrabandă cu țigări


Săptămâna trecută, procurorii DIICOT din Mehedinți au dispus efectuarea mai multor percheziții domiciliare. În urma perchezițiilor au fost ridicate 110.697 pachete de ţigări de contrabandă. În plus, au fost confiscate sumele de 190.835 euro și 10.000 lei. Cu acești bani urma să fie achitate țigările confiscate. După audieri, anchetatorii au dispus reținerea a doi inculpați din acest dosar. Vineri, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a suspecților pe o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea a fost contestată de cei doi inculpați la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS