11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentApel pentru tentativă de omor

Apel pentru tentativă de omor

Bărbatul condmanat la 5 ani și 9 luni de închisoare pentru că a împușcat un craiovean a atacat sentința la Curtea de Apel Craiova. Este a doua oară când Curtea de Apel Craiova judecă acest dosar. Inițial, incupatul a fost condamnat la patru ani de închisoare. La apel, instanța a dispus rejudecarea dosarului.

Incidentul în urma căruia un craiovean a fost împușcat a avut loc în iulie 2018, în cartierul 1 Mai. Anchetatorii au stabilit că între inculpat și partea vătămată exista un conflict mai vechi. Motivul a fost acela că inculpatul i-ar fi furat un autoturism Lamborghini.

În noaptea de 27 iulie 2018, inculpat și partea vătămată s-au întâlnit în trafic, în Craiova. După o tamponare intenționată, a izbucnit scandalul.

„Când persoana vătămată a ajuns lângă portiera dreapta față a autoturismului Porsche, inculpatul Ș.V.C., având asupra sa un pistol, l-a îndreptat spre aceasta. Persoana vătămată a reușit să se aplece sub nivelul portierei, ridicând mâna stângă deasupra capului, imediat inculpatul executând un foc de armă. Geamul portierei s-a spart, persoana vătămată a fost împușcată la nivelul antebrațului mâinii stângi. În timp ce persoana vătămată se retrăgea spre mașină, inculpatul a mai tras câteva focuri de armă, pe geamul autoturismului“, au reținut anchetatorii.

După incident, bărbatul împușcat s-a dus la Spitalul de Urgență Craiova. În schimb, inculpatul a fugit. A fost prins în dimineața zilei de 29 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Două condamnări la Tribunalul Dolj

Bărbatul de 34 de ani a fost trimis în judecată în decembrie 2018. A fost acuzat de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniştii publice. În fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj, inculpatul a recunoscut faptele. În iulie 2019 a fost condamnat la patru ani de închisoare. A urmat apelul, iar în noiembrie 2019, Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului.

Dosarul s-a întors la Tribunalul Dolj, instanță care s-a pronunțat a doua oară pe 25 martie. De data aceasta, inculpatul a primit o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare.

Și acestă sentință a fost atacată cu apel de inculpat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova miercuri, pe 6 mai. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 11 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS