9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbatul acuzat că a incendiat un craiovean, în arest

Bărbatul acuzat că a incendiat un craiovean, în arest

Judecătorii doljeni au dispus, săptămâna trecută, menținerea arestului preventiv față de un craiovean de 32 de ani. Bărbatul este acuzat că, în vara anului trecut, a aruncat cu sticle pline cu benzină într-un craiovean. Victima a decedat după trei săptămâni din cauza arsurilor suferite. În aprilie, instanța a dispus începerea judecării inculpatului. Acesta este acuzat de omor calificat, tentativă de omor și distrugere.

Anchetatorii susțin că, în diminața zilei de 13 august 2019, bărbatul de 32 de ani a hotărât să se răzbune pe un vecin. Este vorba de craioveanul Alin Suflea, care se mutase în București. Venea la Craiova, la mama sa, odată la câteva luni. În vara anului trecut a venit la Craiova pentru a susţine examenul de licenţă.

„În apartamentul în care locuia, inculpatul avea un bidon de 5 litri cu benzină, pe care o cumpărase în dimineaţa aceleiaşi zile. A pus conţinut în aproximativ 10 sticle de 0,33 ml, iar apoi le-a obturat cu material textil, confecţionând astfel sticle incendiare tip cocteil Molotov (…). Inculpatul l-a aşteptat pe S.A. aproximativ patru ore, timp în care a privit pe vizor. În jurul orei 15.30, l-a observat pe acesta urcând scările către apartament, dar nu a aruncat cu sticle incendiare asupra lui. A apreciat că, fiind orientat cu faţa către el, îl vede când aruncă şi ar fi reuşit să se ferească“, au reținut anchetatorii.

Victima, atacată cu sticle pline cu benzină

Potrivit procurorilor doljeni, inculpatul a reușit să-și ducă planul la capăt.

„După aproximativ zece minute, l-a observat pe S.A. coborând pe scări şi, când a ajuns la etajul 1 al blocului, în timp ce era poziţionat cu spatele, a aprins materialul textil al unei sticle cu o brichetă şi, din uşa apartamentului, a aruncat în direcţia acestuia. În urma impactului cu betonul, sticla s-a spart, iar substanţa inflamabilă a luat foc, flăcările cuprinzând hainele victimei. Inculpatul a continuat să arunce cu sticle incendiare în direcţia victimei şi în alte locuri de pe casa scării“, au mai precizat anchetatorii.

Tot atunci a fost rănit și un bărbat care a auzit țipetele victimei și a intervenit.

Alin Suflea a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, după care a fost transferat la o unitate medicală din București. Tânărul a decedat pe data de 7 septembrie.

Bărbatul acuzat că a incendiat un craiovean rămâne în arest

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 14 august 2019. De atunci, instanța a prelungit mandatul de arestare emis pe numele acestuia. Același lucru s-a întâmplat și săptămâna trecută, când Tribunalul Dolj a dispus menţinerea măsurii arestării preventive faţă de inculpat.

Menţine ca fiind legală şi temeinică măsura arestării preventive luate faţă inculpatul Drăghici Răzvan Ionuț, măsură dispusă prin încheierea nr. 120/14.08.2019 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Respinge cererea de revocare sau înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpat prin apărător”, a dispus instanța.

Hotărârea instanței a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Instanța urmează să se pronunțe în privința măsurii preventive dispusă față de inculpat.

Bărbatul de 32 de ani a fost trimis în judecată în ianuarie. La începutul lunii aprilie, judecătorii craioveni au dispus începerea procesului. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 25 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS