9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMinoră arestată la domiciliu pentru furtul a 100.000 de lei

Minoră arestată la domiciliu pentru furtul a 100.000 de lei

Judecătoria Calafat a dispus, săptămâna trecută, arestarea la domiciliu a unei minore de 15 ani. Aceasta este acuzată că a forat suma de 100.000 de lei din casa unei bătrâne de 84 de ani, din Calafat.

Polițiștii doljeni spun că furtul a fost comis de minora de 15 ani în cursul zilei de 25 aprilie. Minora, care locuiește în apropiere, a intrat în locuința femeii de 84 de ani cu o cheie pe care o furase cu câteva zile în urmă.

”Din cercetarile efectuate, politistii au stabilit ca minora de 15 ani ar fi patruns, la data de 25 aprilie, în locuinta unei femei de 84 de ani, din Calafat. A folosito cheie de la una dintre usile de acces în imobil. Cea în cauză ar fi profitat de absența persoanei vătămate de la domiciliu, aceasta lipsind pentru aproximativ o oră. Astfel, din una dintre încăperi, minora ar fi sustras suma de aproximativ 100.000 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Percheziții pentru găsirea banilor furați

După sesizarea furtului, polițiștii doljeni au început cercetările. Au fost efectuate patru percheziții domiciliare, în urma cărora au mai fost găsți doar 7.000 de lei din banii furați.

”Pe parcursul cercetarilor politistii au efectuat patru percheziții domiciliare, la locuintele unor persoane din Calafat, inclusiv la domiciliul minorei în cauză. La respectiva locație, politiștii au găsit cheia de la ușa de acces în locuinta persoanei vatamate, precum și suma de aproximativ 7.000 de lei. Cercetarile sunt continuate pentru recuperarea întregului prejudiciu”, au mai precizat oamenii legii.

De asemenea, politiștii au dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a se stabili dacă minora are discernământ.

Minoră arestată la domiciliu pentru furtul a 100.000 de lei

Săptămâna trecută, polițiștii din Calafat au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a minorei. Acesta din urmă a fost dusă la Judecătoria Calafat cu propunere de arestare preventivă. Instanța a respins solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea minorei la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea instanței nu a fost contestată de inculpata minoră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS