10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean condamnat pentru trafic de minori, la pușcărie

Craiovean condamnat pentru trafic de minori, la pușcărie

Polițiștii doljeni anunță încarcerarea unui craiovean de 32 de ani, condamnat definitiv la 8 ani și 2 luni de închisoare. Bărbatul a fost condamnat pentru trafic de minori, șantaj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Craioveanul a fost rimis în judecată de procurorii DIICOT în iulie 2017. Anchetatorii au reținut că, începând cu anul 2014, bărbatul a obligat mai multe minore să se prostitueze în Germania.

De exemplu, în august 2014, inculpatul a recrutat o minoră, pe care a obligat-o să se prostitueze timp de 3 ani.

”În luna august 2014, inculpatul a recrutat-o, transportat-o și adăpostit-o, inițial prin inducere în eroare și apoi prin violență, pe persoana vătămată minoră, în scopul exploatării sexuale, determinând-o astfel, în perioada august 2014 – ianuarie 2017, să se prostitueze în diferite orașe din Germania”, au reținut anchetatorii.

Inculpatul a obținut în acest fel suma de 62.500 de euro, bani cu care tatăl său a cumpărat un teren în Craiova.

În același fel a procedat și cu o minoră cu cetățenie austriacă. De pe urma acesteia o obținut suma de 40.000 de euro, susțin anchetatorii.

Face pușcărie pentru trafic de minori

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj în iulie 2017. Instanța s-a pronunțat în decembrie 2018. Inculpatul a primit o pedeapsă totală de 11 ani și două luni închisoare pentru infracțiunile comise. Instanța a obligat inculpatul să achite suma de 50.000 de euro drept despăgubiri civile unei dintre victime. De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 40.000 euro.

A urmat apelul, iar pe 28 aprilie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Judecătorii au dispus reducerea pedepsei aplicată inculpatului la 8 ani și două luni de închisoare. Tot pe 28 aprilie, craioveanul a fost ridicat de polițiști și dus în penitenciar.

”Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au depistat un bărbat de 32 de ani, din Craiova, pe numele căruia instanța de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 ani și 2 luni închisoare. Cel în cauză a fost încarcerat de polițiști în penitenciar”, au precizat polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS