21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMariana Andrioaie,primul medic din Botoşani care a murit de COVID - 19

Mariana Andrioaie,primul medic din Botoşani care a murit de COVID – 19

Un medic internist de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, care a fost infectat cu virusul COVID-19, a decedat, luni dimineaţă, în Clinica de boli infecţioase din Iaşi.

Medicul Mariana Andrioaie avea 67 de ani şi ar fi contactat virusul de la o tânără de 27 de ani, care fost internată în unitatea medicală din Botoşani şi care, ulterior, a decedat.

Aceasta a fost transferată cu ambulanța miercurea trecută, după ce organismul nu mai răspundea la tratamentul care îi era administrat la Botoșani.

Medicul internist, de 67 de ani, care făcea doar gărzi în Spitalul Județean, a fost primul care a insistat ca tânăra de 27 de ani, diagnosticată ulterior cu COVID-19, să fie testată pentru această boală, în ciuda opoziției infecționiștilor.

Deși medicul de la Botoșani a intrat în contact cu acea pacientă, nu a fost pozitivă pentru COVID-19, ea fiind retestată după câteva săptămâni, când a început să acuze simptome specifice.

A fost internată la Botoșani, după care transferată la Iași.

Acesta este primul deces în rândul cadrelor medicale din Botoşani, fiind a 24-a persoană care îşi pierde viaţa din cauza noului coronavirus. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS