17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVâlceni prinşi la pescuit în zona Barajului Ioneşti

Vâlceni prinşi la pescuit în zona Barajului Ioneşti

7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei, precum şi 60 kg peşte specia crap, o barcă pneumatică de culoare verde, 2 vâsle de aluminiu, o setcă monofilament în lungime de aproximativ 100 m au fost ridicate în vederea confiscării, doar seara trecută, în zona Barajului Ioneşti.

În jurul orelor 23.00, şapte bărbaţi au avut parte de o surpriză mai puţin plăcută, atunci când s-au întâlnit cu echipajul de jandarmerie şi lucrătorii din cadrul A.J.V.P.S. Vâlcea, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, pe malul râului Olt din zona Barajului Ioneşti.

Întrebaţi de activităţile desfăşurate la acea oră târzie, cinci bărbaţi nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă, ceilalţi doi recunoscând faptul că , deşi este perioadă de prohibiţie, au pescuit pentru consum propriu, fără a deţine autorizaţie de pescuit

Având în vedere ora târzie şi ordonanţele militare în vigoare, jandarmii au aplicat bărbaţilor sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 lei, iar actele de sesizare întocmite ,, pescarilor,, împreună cu barca, vâslele şi setca monofilament au fost predate organelor în drept pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, cele 60 kg de peşte au fost predate societăţii care administrează luciul apei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS