7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal în cazul bărbatului împuşcat de poliţist

Dosar penal în cazul bărbatului împuşcat de poliţist

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar în care se efectuează urmărirea penală în legătură cu împrejurările în care a survenit decesul unui bărbat în vârstă de 37 de ani, după ce a fost împuşcat de un poliţist în timpul unei intervenţii într-un bloc situat în Cartierul Pajura din Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, un procuror criminalist s-a deplasat miercuri, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri şi Serviciului Criminalistic, în vederea efectuării cercetării la faţa locului.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea autopsiei medico-legale la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.

Ce spun procurorii

În cadrul anchetei, au fost audiate mai multe persoane, inclusiv membrii echipajelor de intervenţie şi au fost ridicate imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă, imagini care vor fi valorificate în cadrul cercetărilor.

„Din actele de urmărire penală, efectuate până la momentul actual, a rezultat faptul că unul dintre agenţii de poliţie care au intervenit pentru imobilizarea bărbatului în cauză, care era înarmat cu mai multe obiecte ascuţite, a fost nevoit să execute foc cu armamentul din dotare, întrucât persoana respectivă nu s-a supus somaţiilor verbale şi a iniţiat un atac fizic împotriva acestuia”, precizează procurorii.

Cum s-a petrecut incidentul

O persoană a sesizat, prin 112, în noaptea de marţi spre miercuri în jurul orei 4,00, că un bărbat dezbrăcat, aflat doar în lenjerie intimă, ameninţă pe holurile unui bloc din Cartierul Pajura, având asupra sa mai multe obiecte ascuţite. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 5, care după câteva minute l-au localizat pe bărbat. La vederea poliţiştilor, el a devenit violent şi a reuşit să îi lovească, ulterior fugind. A fost localizat la un nivel superior în bloc, unde a încercat din nou să-i lovească şi i-a ameninţat pe poliţişti, motiv pentru care, după somaţie, unul dintre aceştia a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l.

Bărbatul a fost rănit în piept şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Elias. Poliţistul rănit de bărbatul împușcat este internat și el în spital.

El era cunoscut autorităților, după ce în ianuarie 2016 a intrat cu maşina personală în gardul Guvernului. Bărbatul a fost reținut atunci și eliberat ulterior.

Atunci, el a spus că a încercat să intre în curtea Guvernului ca formă de protest faţă de terorism şi pentru drepturile omului. Fusese dat afară cu câteva zile înainte de la televiziunea la care lucra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS