10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPeste 300 de pacienți și angajați de la un centru de recuperare psihiatrică din Suceava au fost confirmați cu coronavirus

Peste 300 de pacienți și angajați de la un centru de recuperare psihiatrică din Suceava au fost confirmați cu coronavirus

Peste 300 de persoane – 242 de pacienți și 59 de angajați – de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică din județul Suceava au fost confirmate cu coronavirus, scrie Monitorul de Suceava, care îi citeză pe reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială, instituție în subordinea căreia se află centrul.

Conform datelor furnizate de Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, numărul celor infectați cu COVID-19 la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică a crescut la 242 de beneficiari și 59 de angajați. Aceste statistici vin ca urmare a rezultatelor testelor celor peste 600 de teste făcute la Centrul Sasca Mică în weekend.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, instituție de care aparține centrul de la Sasca Mică, totul ar fi pornit de la un beneficiar care, având simptome specifice noului coronavirus, a fost trimis la Spitalul de Urgență Suceava, unde a fost diagnosticat cu COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a început testările în acest centru, astfel că până acum au fost confirmați cu noul coronavirus 242 de beneficiari și 59 de persoane care lucrează în centru, oameni care erau asimptomatici și care acum se află în izolare, într-o clădire separată, și sunt sub tratament.

La Sasca Mică sunt 385 de beneficiari ai serviciilor sociale, iar în centrul respectiv lucrează aproximativ 250 de angajaţi
„Pentru personalul care lucrează în Centrul de la Sasca Mică, Prefectura Suceava ne va ajuta să găsim o locație cu cazare și masă asigurate”, a mai spus Nicoleta Daneliuc, citată de Monitorul de Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS