9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFace pușcărie după ce și-a incendiat sora vitregă

Face pușcărie după ce și-a incendiat sora vitregă

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la 15 ani de închisoare un tânăr de 20 de ani, din Giurgița. Inculpatul este acuzat că și-a incendiat sora vitregă, în vârstă de 9 ani. Fetița a suferit leziuni grave, dar a supraviețuit. Sentința instanței a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

Incidentul în urma căruia fetița de 9 ani a fost rănită grav a avut loc în iulie 2019. Anchetatorii au reținut că inculpatul a aprins cu un chibrit hainele victimei.

”Din probele administrate în cauză a rezultat, dincolo de orice dubiu rezonabil, că la data de 06.07.2019, în jurul orelor 11.00, inculpatul S.C.V., în vârstă de 20 de ani, în urma unui conflict pe care l-a avut cu sora sa, în vârstă de 9 ani, pe care o amenințase și cu alte ocazii că ,,îi va da foc”, a luat din casă o cutie de chibrituri și s-a apropiat de aceasta.

A aprins un mănunchi de chibrituri și a aprins rochița cu care fetița era îmbrăcată. Obiectul de îmbrăcăminte a luat foc, persoana vătămată a început să plângă și să țipe, alergând către scările de acces în locuință. Incidentul a fost observat de catre mama celor doi și de catre martora Ș.N., care a luat o găleată cu apă și a stins focul”, au reținut anchetatorii.

Inculpatul a avut discernământ

Fetița de 9 ani a fost dusă la un spital din București cu un alicopter SMURD. Medicii au constatat că suferise arsuri pe mâini, trunchi, coapsa stângă și cap. Fetița a fost operată și a rămas internată.

În fața anchetatorilor, inculpatul a recunoscut că și-a incendiat sora. A susținut că a recurs la acest gest pentru că l-a enervat.

”Inculpatul a declarat că, în timp ce se afla în curtea locuinței împreună cu frații săi, cu mama  și cu concubina sa, sora sa i-a adresat injurii. El s-a enervat și s-a dus în casă și a luat de pe masă o cutie de chibrituri. S-a dus către sora sa în curte și a aprins mai multe bețe, dându-i foc la rochița cu care era îmbrăcată, minora fiind cuprinsă de flăcări(…).A declarat că recunoaște și regretă fapta comisă”, au mai precizat anchetatorii.

În urma expertizei psihiatrice s-a constatat că avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Mama fetiței a explicat că fiul său vitreg a amenințat în mai multe rânduri că își va incendia sora. ”Fiind audiată în calitate de reprezentant al părții civile, a arătat că fiul său vitreg a amenințat-o de mai multe ori în zilele anterioare pe fiica sa că îi va da foc înainte ca tatăl său să vină din pușcărie”,  se mai arată în rechizitoriul întocmit de procurorii doljeni.

Face pușcărie după ce și-a incendiat sora vitregă

Inculpatul a fost trimis în judecată în septembrie 2019. A fost acuzat de comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat la începutul lunii martie.  Inculpatul a primit o pedepsă de 15 ani de închisoare pentru infracțiunea comisă.

”Condamnă pe inculpatul Stan Cătălin Valentin la pedeapsa de 15 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat asupra unui membru de familie”, se arată în hotărârea instanței.

După contopirea cu o pedeapsă mai veche, de un an de închisoare pentru lovire, inculpatul a primit o pedepsă totală de 15 ani și 4 luni de închisoare. Instanța a mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv. Hotărârea instanței a fost atactă cu apel la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 15 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS