10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn canadian îmbrăcat în polițist a ucis 16 oameni

Un canadian îmbrăcat în polițist a ucis 16 oameni

Un bărbat înarmat îmbrăcat în polițist a ucis cel puțin 16 oameni, inclusiv o polițistă, în provincia Noua Scoție din Canada. Motivul atacului este încă necunoscut, iar atacatorul este mort, relatează AFP.

Atacatorul, un bărbat de 51 de ani, un tehnician dentar, potrivit mass-media, a fost ucis în timpul arestării sale după o urmărire care a durat 12 ore în provincia din estul Canadei, a spus Poliția.

Gabriel Wortman a circulat la bordul unei mașini foarte similare cu cea a poliției, purtând cel puțin o parte a uniformei de poliție. Motivele atacului armat care a șocat țara sunt încă necunoscute.

Mașina atacatorului semăna cu o mașină de poliție. Foto via Reuters

Bilanțul morților este de cel puțin 16, printre care și atacatorul.

„Este prea devreme pentru a vorbi de un motiv”, a spus anchetatorul din Noua Scoție Chris Leather.
Mai multe victime par să ”nu aibă legătură cu atacatorul”, a subliniat el. Cu toate acestea, ”faptul că purta o uniformă și avea o mașină de poliție sugerează că acesta nu a fost un act spontan”.

Atacul a început sâmbătă seara în comunitatea rurală Portapique, un oraș aflat la câteva sute de kilometri de Halifax. Mai multe victime au fost descoperite în fața sau în interiorul unei case, unde polițiștii fuseseră sunați să intervină din cauza focurilor de armă.

Presupusul atacator a fugit când a ajuns poliția și a urmat o urmărire de 12 ore. Poliția a transmis inițial că a prins suspectul la o stație de benzină, dar mai târziu a anunțat că acesta a murit, conform New York Times. Nu se cunosc amănunte.

În Canada, astfel de atacuri armate sunt destul de rare, statul având o legislație mai strictă cu privire la arme față de Statele Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS