6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGeorge Soros donează 130 milioane de dolari pentru lupta cu COVID-19

George Soros donează 130 milioane de dolari pentru lupta cu COVID-19

Miliardarul George Soros donează 130 de milioane de dolari pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus, transmite Mediafax. Banii vor fi donaţi prin intermediul unei organizaţii fondate de miliardarul filantropist – Open Society. Sunt vizate comunităţile vulnerabile din oraşe precum New York, Londra, Berlin, Mexico City, Rio de Janeiro, Amman şi Cape Town.

„Proporţiile acestei pandemii au arătat prăpăstiile şi nedreptăţile din această lume. Am ratat ocazia de a crea o economie justă după criza din 2008 şi de a furniza o plasă de siguranţă socială pentru muncitorii care sunt inima societăţii noastre. Azi trebuie să schimbăm direcţia şi să ne întrebăm: ce fel de lume va ieşi din catastrofa asta, şi ce putem să facem pentru a o putea face mai bună?”, a transmis Soros.

Unde ajung banii


Pachetul de donaţii al lui George Soros include:

  • 42 de milioane de dolari pentru sprijinul muncitorilor cu venituri mici, îngrijitorilor, refugiaţilor sau migranţilor.
  • 37 de milioane dolari pentru a sprijini muncitorii şi familiile lor din New York. Orașul găzduiește cel mai mare birou al fundaţiei Open Society.
  • 3 milioane de dolari merg la Londra şi Berlin pentru lupta contra răspândirii informaţiilor false și ajutarea persoanelor vulnerabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS