12.5 C
Craiova
joi, 15 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Înmormântată conform ordonanţei militare, deşi nu avea COVID-19

Înmormântată conform ordonanţei militare, deşi nu avea COVID-19

O femeie de 41 ani, din Vădăstrița, județul Olt, a decedat sâmbătă, 11 aprilie, în ambulanță, în drumul spre spitalul din Slatina. La necropsie i-au fost recoltate inclusiv probe pentru noul coronavirus. Rezultatul a fost negativ. Femeia a fost înhumată, în schimb, conform procedurii pentru pacienții bolnavi de COVID-19.

O comunitate întreagă a stat patru zile cu sufletul la gură, după ce Ioana Petcuci, o femeie în vârstă de 41 ani, a decedat sâmbătă, în ambulanță, pe drumul de la spitalul din Corabia către cel din Slatina. Femeia a făcut stop cardio-respiorator și nu a mai putut fi resuscitată. La necropsie i s-au recoltat inclusiv probe pentru noul coronavirus. Rezultatele au venit astăzi, la o zi de la înmormântare, și sunt negative.
Vestea că Ioana nu a avut COVID-19 îi liniștește doar pe consăteni, pentru că familia este nemângâiată.

Soţul vrea să depună plângere penală

Soțul femeii vrea să depună plângere penală, fiind convins că soția sa, care „nu a luat în viața ei o pastilă“, a murit din vina medicilor și nici măcar nu a putut fi înhumată după obicei. Marinel Petcuci suspectează că la mijloc este o septicemie și că aici a ajuns soția sa în urma unei intervenții chirurgicale suferite în urmă cu o lună la spitalul din Caracal. Nu a primit, nici la externare, dar nici la control, niciun tratament cu antibiotic.

Ioana Petcuci a murit la doar 41 de ani


„Nu mi-a dat decât bandaj, rivanol, betadină și atât. Nu mi-a dat antobiotice, nu mi-a dat nimic-nimic. La două săptămâni, nici atunci nu i-a dat nimic nenorocitul ăla de doctor, care a văzut ce-i acolo, când a fost la control“, a declarat soțul femeii, care spune că soția sa a dezvoltat, la o zi-două de la ultimul control (femeia a suferit o intervenție chirurgicală în zona anală) o infecție. „Am crezut că se curăță, că ea spunea că-i curge ceva de acolo. Dacă știam, îi dădeam eu antibiotic și acum era lângă mine și lângă copii“, a spus bărbatul.

A murit în ambulanță

Sâmbătă, femeii i s-a făcut rău, a leșinat, și-a revenit. A fost transportată cu ambulanța la spitalul din Corabia, deși ar fi cerut să nu fie chemată ambulanța, pentru că „acuma, cu Covid-ul ăsta, ăștia nu mă mai lasă“.
„A ajuns la Corabia, i-au făcut ăia o perfuzie acolo, cu salvarea, și a vrut să mi-o dea casă. A vomitat acolo și au zis – lasă, să-i mai punem o perfuzie. Și la urmă i-a spus – vă duceți la Slatina, că-i scade tensiunea, se agravează. Am văzut-o când a ieșit pe ușa spitalului, am văzut-o că se simțea foarte rău și asta mi-a fost, până m-oi duce după ea“, a mai spus bărbatul, relatând că la morga spitalului s-au rugat de personal să o îmbrace cu haine pe care le-au dus de acasă, însă au fost refuzați, pentru că protocolul pentru suspecții de COVID-19 spunea altceva.
„I-am spus: dom’ legist, îmbrăcați-o dumneavoastră și nu umblăm. După ce că a murit fără lumânare și în chinuri, nu m-au lăsat nici s-o-ngrop cum trebuie! Eu trebuia să fac nuntă la fată, în toamnă, și am făcut…“, a mai spus, în lacrimi, bărbatul.

Testul a ieşit negativ

Direcția de Sănătate Publică Olt a transmis, astăzi, că rezultatul pentru testul privind infecția cu noul coronavirus este negativ. „Deoarece decesul a survenit spontan și cu cauze necunoscute, s-a efectuat necropsia, în cadrul căreia s-au recoltat fragmente de tesuturi pentru cauze infecţioase, fragmente de organe pentru examenul histopatologic, probe inclusiv pentru infecţia cu noul coronavirus.
Testul pentru infecţia cu noul coronavirus a fost lucrat în cadrul laboratorului Institutului Cantacuzino Bucuresti, cu rezultat negativ“, a transmis DSP Olt.
Marinel Petcuci a declarat că va apela la un avocat și va depune plângere la parchet pentru a se cerceta cauzele morții soției sale, fiind convins că s-a greșit la intervenția chirurgicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutoare HoReCa la...

Comisia Europeană permite statului român să acorde ajutoare de...

ȘTIRI GdS

Premierul i-a delegat lui Andrei Baciu atribuţiile de ministru...

Premierul Florin Cîţu i-a delegat secretarului de stat Andrei Baciu atribuţiile de ministru interimar la Sănătate, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. Miercuri, după...

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Caraş-Severin, reţinut de DNA

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DAJ) Caraş-Severin, Felicia-Gabriela Mehedinţu, a fost reţinut de DNA pentru mai multe infracţiuni prin care ar fi...

Număr ridicat de decese provocate de COVID, în ultimele...

Până astăzi, 25.800 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 14.04.2021 (10:00) – 15.04.2021 (10:00) au fost...

Cartea de identitate electronică nu e obligatorie, însă fără...

Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, a afirmat astăzi că nu va fi obligatorie cartea de identitate electronică, însă fără acest document...

Numărul cazurilor de COVID-19 din România, în scădere

Un număr de 3.852 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 37.000...

Dispar fișa postului și alte acte birocratice pentru IMM-urile...

Ministerul Muncii propune în ședința de guvern programată joi trei ordonanțe de urgență care prevăd eliminarea unor obstacole birocratice pentru IMM, dar și noi...