13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSub o aparentă legalitate, un tânăr aducea deşeuri menajere în România. Mehedinţeanul , cercetat pentru contrabandă

Sub o aparentă legalitate, un tânăr aducea deşeuri menajere în România. Mehedinţeanul , cercetat pentru contrabandă

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit dosar penal unui bărbat de 29 de ani, din Strehaia care în calitate de administrator al unei societăți comerciale ar fi desfășurat activități de contrabandă calificată și ar fi introdus pe teritoriul României deşeuri în scopul eliminării acestora.

Astfel, a fost identificat în trafic un bărbat de 49 de ani, din localitatea Brezniţa-Ocol, în timp ce conducea un autotren. În urma controlului efectuat a prezentat documente că ar transporta deșeuri reciclabile din plastic. Ansamblul de autovehicule cu o încărcătură de 23 de tone provenea din Marea Britanie și avea că destinație punctul de lucru al societății comerciale, din Strehaia.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca, în realitate, transportul conținea deșeuri menajere municipale, documentele prezentate fiind întocmite doar pentru a crea o stare aparenta de legalitate.


Polițiștii au stabilit că, în perioada martie-aprilie, ar fi fost efectuate 5 transporturi, care făceau parte dintr-un contract unde erau prevăzute 15 astfel de activități, în urma cărora ar fi trebuit să ajungă pe teritoriul României, peste 300 de tone deșeuri.
În acest context, au fost identificate alte 22 de tone deșeuri municipale depozitate într-o semiremorcă, ce se afla parcată pe raza localității Simian.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infractionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS