14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO mică insulă de pe râul Olt, incendiată

O mică insulă de pe râul Olt, incendiată

Un incendiu care a putut fi observat din municipiul Slatina a cuprins, luni după-amiază, o mică insulă de pe râul Olt. Aici își au casa multe specii de păsări.

Incendiul a fost observat în această după amiază, fumul gros degajat alertând foarte multe persoane, în vreme ce șoferii aflați în trecere au surprins și imagini video. La fața locului au ajuns echipajele ISU Olt, dar și autoritățile, printre care prefectul județului și inspectorul șef al Gărzii de Mediu Olt.

Reprezentanții APM Olt au precizat că nu s-a putut stabili în timp real dacă și calitatea aerului a fost afectată, stația de monitorizare de tip industrial amplasată pe dealul Grădiște putând oferi informații relevante de-abia la două ore de la producerea incendiului.

Aici trăiesc mai multe păsări

Cert este însă faptul că habitatul mai multor specii de păsări și alte viețuitoare a fost grav afectat.
„Pe zonele astea de stuf cuibăresc în general lişiţele, unele specii de raţe, păsări mai mici – lăcrari de stuf, privighetori… Lebedele nu prea cuibăresc în zona asta, pentru că e deranjul mare, chiar dacă ele vin aici, le vedem. (…) De obicei, se zice că de Dragobete se împerechează păsările. Cam de la sfârşitul lunii februarie au început să-şi depună ouăle şi unele cred că aveau şi pui scoşi“, a declarant Ion Croitoru, reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Olt.
Intervenția pompierilor nu a fost deloc ușoară, iar suprafața incendiată a fpost semnificativă.

„Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit cu autospecială de stingere cu apă și spumă. „Pompierii au intervenit în localitatea Salcia, pe malul Râului Olt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și păpuriș. Având în vedere zona greu accesibilă, care nu permitea accesul cu autospeciala în zona în care se manifesta incendiul, pompierii au acționat cu mijloace individuale de intervenție. În urma incendiului au ars circa 5000 de metri pătrați de vegetație uscată și păpuriș, fără să producă alte pagube“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS