9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaGuvernul ungar trimite echipamente de protecție pentru maghiarii din Transilvania

Guvernul ungar trimite echipamente de protecție pentru maghiarii din Transilvania

​Guvernul de la Budapesta va trimite teste pentru coronavirus, măști și echipamente de protecție maghiarilor din afara granițelor, transmite Hotnews. ​

Ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a declarat că este vorba de 600.000 de măşti şi câteva zeci de mii de costume şi alte echipamente de protecţie, respectiv teste. Acestea urmează să ajungă în Transilvania, Voivodina, Ucraina Subcarpatică, Slovacia, Slovenia şi Croaţia.

Ungaria poate importa astfel de produse pentru că podul aerian dintre China şi Ungaria este în funcţiune. Guvernul maghiar a cumpărat, deja, din China, peste 30 de milioane de măşti, a subliniat şeful diplomaţiei ungare. În plus, există o linie de producţie completă, care va începe să funcţioneze în curând şi care va putea produce 2,8 milioane de măşti pe lună.

Szijjártó a mai precizat că aproape toate comunităţile maghiare de peste graniţele Ungariei au luat legătura cu guvernul maghiar. Au susținut că stocurile de echipamente de protecţie ale zonelor în care locuiesc sunt reduse. De asemenea, unele spitale ar fi depăşit deja limita capacităţii lor operaţionale din cauza provocărilor pe care le prezintă epidemia de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS