27.8 C
Craiova
luni, 21 iunie, 2021
Știri de ultima oră Eveniment Un suspect de COVID-19 s-a automutilat, a scuipat cadrele medicale ce încercau să-l salveze

Un suspect de COVID-19 s-a automutilat, a scuipat cadrele medicale ce încercau să-l salveze

Un individ plin de sânge, fugit din autoizolare, a intrat în Spitalul Hârșova, unde a început să scuipe, să amenințe și să jignească personalul medical care încerca să îl îngrijească.

Bărbatul s-a automutilat şi s-a prezentat la spital, unde a scuipat portarul şi a umplut de sânge mai multe cadre medicale, care nu reuşiseră să se echipeze corespunzător. Şapte cadre medicale sunt în autoizolare.

„Individul, aflat în a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat. A pătruns grav rănit în incinta spitalului amenințând, jignind și scuipând medici și asistențe deopotrivă, oameni care erau acolo pregătiți să-i salveze viață.

Individul în cauză a trebuit să fie stabilizat pe treptele spitalului, întrucât a fost imposibil să fie tratat în altă parte, acesta pierzând mult sânge și fiind într-o stare critică”, a spus managerul unității sanitare, Andrei-Bogdan Zidaru. .

Şase angajaţi ai spitalului au intrat în autoizolare

„Şase angajați ai spitalului, nevinovați, care și-au făcut treabă cu maximă dăruire, aflați acum în autoizolare până la sosirea veștilor (rezultatele testării la COVID-19).

Pe această cale felicităm colegii pentru calmul și tactul de care dau dovadă zi de zi, ajutând oamenii, indiferent de riscurile la care se expun.

Acești oameni sunt niște eroi și trebuie tratați că atare! Nu înjurați, nu scuipați, nu batjocoriți, nu umiliți, nu expuși la agenți patogeni fără echipamente de protecție, nu mințiți în daună propriei sănătăți.

De asemenea, mulțumim organelor competențe pentru intervenția rapidă. Știm că va este greu, mai ales în această perioadă de criză.

Solicităm public întocmirea unui dosar penal pentru acest individ care a riscat viețile oamenilor care l-au salvat astăzi.

Ne va fi din ce în ce mai greu să continuăm în aceste condiții. Este nevoie de mult calm și înțelegere.

În cursul zilei de marţi, 31 martie, va fi solicitată comandamentului pentru situații de urgență prezența armatei (sau a unei alte autorități) pentru a asigură pază instituției.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!“, a relatat managerul unității sanitare, Andrei-Bogdan Zidaru.

Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru distrugere şi zădărnicirea combaterii bolilor. Acesta se întorsese pe 17 martie din Italia şi se afla în autoizolare. Acum, individul este din nou la izolare şi se aşteaptă rezultatul testului pentru COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șofer băut, urmărit de polițiști

Polițiștii doljeni au fost nevoiți să urmărească un șofer băut, care nu a oprit la semnalele oamenilor legii. Bărbatul avea o alcoolemie de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ȘTIRI GdS

Șofer băut, urmărit de polițiști

Polițiștii doljeni au fost nevoiți să urmărească un șofer băut, care nu a oprit la semnalele oamenilor legii. Bărbatul avea o alcoolemie de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O tranșă de peste 200.000 de doze de vaccin...

O nouă tranşă de peste 200.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca va ajunge marți în România, notează Hotnews. Până acum, țara noastră a primit 3.165.200 doze de vaccin Vaxzevria, din care a folosit doar 835.780. Zeci de mii de flacoane de ser vor expira la sfârșitul acestei luni.

Absenteism istoric la alegerile regionale şi departamentale din Franţa

Absenteism istoric la alegerile regionale şi departamentale din Franţa. De asemenea, rezultatele sunt împărţite. Rassemblement National (Adunarea Naţională - RN), partidul de extremă dreapta al...

Ducele de Cambridge, William, împlinește 39 de ani

Ducele de Cambridge, William, împlinește astăzi 39 de ani. Cu această ocazie, Clarence House a distribuit pe reţelele de socializare o fotografie de arhivă...

Evaluarea Națională 2021: Linie TELVERDE pentru semnalarea neregulilor

Evaluarea națională 2021 începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Ministerul Educației anunță că va exista o linie TELVERDE...

Coronavirus România: Câte decese au fost raportate în ultimele...

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că în ultimele 24 de ore au fost raportate 65 de decese (36 bărbaţi şi 29 femei) la...