20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Pacient cu COVID-19, plimbat între spitale

Pacient cu COVID-19, plimbat între spitale

Procurorii mehedințeni anunță întocmirea unui dosar penal privind zădărnicire a combaterii bolilor. Cercetările vizează modul în care a fost plimbat între spitale un bărbat care a fost diagnosticat cu COVID-19. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

În urma primelor cercetări, anchetatorii au stabilit că, inițial, pacientul a fost trimis acasă.

”În fapt, în data de 24.03.2020, numitul P.D. a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Tr. Severin-Secţia Boli Infecţioase, întrucât prezenta deficiențe respiratorii majore. În urma consultului de specialitate s-a decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu şi i s-a recomandat un anumit tratament medicamentos”, au precizat anchetatorii.

Diagnosticat cu COVID-19 la a doua internare

Anchetatorii mai spun că pacientul a fost testat pentru COVID-19 după ce a fost internat a doua oară. Tot la Secția de Boli infecțioase a Spitalului de Urgență din Severin. Ulterior, bărbatul a fost trimis la Craiova.

”În data de 26.03.2020, deoarece starea de sănătate i s-a agravat, numitul P.D. a solicitat ambulanţa, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Tr. Severin-Secţia Boli Infecţioase. A fost retrimis la Secţia UPU, fiind testat pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova”, au mai precizat procurorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...