17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOpt morţi după ce un avion d evacuare medicală s-a prăbușit pe Aeroportul Internațional Ninoy Aquino din Manila

Opt morţi după ce un avion d evacuare medicală s-a prăbușit pe Aeroportul Internațional Ninoy Aquino din Manila

Un avion de evacuare medicală a explodat duminică (29 martie) în timpul decolării de pe o pistă a Aeroportului Internațional Ninoy Aquino din Manila, Filipine. Toţi cei opt pasageri și membrii ai echipajului au murit, potrivit www.channelnewsasia.com.

Avionul Lionair, deținut de un serviciu de charter înregistrat în Filipine, decolase de la Manila cu destinaţia oraşul japonez Haneda. Aeronava a căzut şi a fost cuprins de flăcări la capătul pistei de decolare.

În aeronavă se aflau trei piloţi, un mecanic de zbor, un medic, o asistentă şi doi pasageri, a declarat directorul Crucii Roşii filipineze, Richard Gordon.

Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, cei doi pasageri erau un bărbat canadian în vârstă de 63 de ani şi o femeie în vârstă de 58 de ani cu dublă cetăţenie, filipineză şi americană.

Filmările video au arătat o ploaie uriașă de fum care se ridica pe cerul nopții, în timp ce echipajele de pompieri aruncau fuselajul cu spumă.

Avionul cu două motoae West Wind 24 transporta trei cadre medicale, trei membri ai echipajului de zbor, un pacient și un însoțitor, a declarat pe Twitter Richard Gordon, senator și șeful Crucii Roșii Filipine.

„Din păcate, niciun pasager nu a supraviețuit accidentului”, a declarat Autoritatea Aeroportului Internațional Manila (MIAA) într-un comunicat.

MAIA a început o anchetă a Autorității Civile Aeronautice din Filipine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS