20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Carantină în mizerie la Calafat

Carantină în mizerie la Calafat

-

O tânără din Craiova, plasată în carantină duminică, la Calafat, se plânge de condițiile găsite. Din imaginile surprinse, se pot observa muște moarte pe jos, perne și saltele mizerabile, dar și igrasia de pe pereți.

Tânăra a mai povestit că a fost nevoită să doarmă în mașină din cauza mizeriei.

”Suntem de ieri seara La Calafat, în carantină. Nu avem nici un fel de condiții! Dormim în mașină, pentru că nu putem să stăm în acest focar, în acestă mizerie. Ne-au spus să ne facem singuri curățenie, dar nu ne dau nimic, nici produse de curățat, nici de protecție. Abia astăzi a venit familia și ne-a adus produse de curățat. Înțelegem că trebuie să stam 14 zile în carantină, dar nu în mizerie”, a povesti tânăra. Acesta a mai adăugat că, până astăzi, nu a fost testată pentru COVID-19. I-a fost luată însă temperatura.

Tânăra s-a întors duminică din Italia, împreună cu partenerul său și o prietenă. Au fost plasați în carantină într-un imobil al fostei Fabrici de zahăr Calafat.

”Sunt condiții normale, nu de hotel!”

Întrebat despre acestă situație, Lucian Ciobanu, primarul din Calafat, a susținut că s-a făcut curețenie în imobilul respectiv.

”Sunt condiții normale, nu de hotel. A fost DSP-ul, nu eu am dat avizul. Mai fusese o serie înaintea lor şi nu s-a plâns nimeni. Eu înclin să cred că nu e așa. Eu nu am văzut nimic. Curațenie s-a făcut sigur, s-a făcut dezinfecție. Le-am luat pilote noi, iar mâine vine alt set de lenjerii de unică folosință”, a susținut primarul.

Imaginile trimise GdS de către tânăra din Craiova îl contrazic însă pe primarul Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...