20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Angajat al Aeroportului Otopeni, diagnosticat cu COVID-19

Angajat al Aeroportului Otopeni, diagnosticat cu COVID-19

Un angajat al aeroportului Otopeni a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus, surse oficiale din companie declarând că acesta este la spital.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache, a declarat în mai multe intervenţii televizate că va fi efectuată o anchetă epoidemiologică.

Într-un comunicat de presă, compania anunţă că, în vederea informării publicului asupra pericolului generat de coronavirus şi asigurării unei distanţe suficiente, de minim 2 metri, între pasagerii care tranzitează aeroportul Henri Coandă, au fost amplasate în întreg terminalul – în special în zonele unde se aşteaptă pentru diversele formalităţi – diverse mijloace de informare. Acestea sunt: afişe, marcaje cu text lipite pe pardoseală, clipuri video difuzate pe monitoare dedicate. Totodată, se transmit constant informaţii pe sistemul de sonorizare şi personalul aeroportuar comunică pasagerilor necesitatea păstrării distanţei.

Având în vedere faptul că, recent, declaraţia pe proprie răspundere a tuturor pasagerilor care sosesc în ţară trebuie verificată şi avizată, sub semnătură, de personalul DSP, durata pentru controlul documentelor în zona frontierei a crescut substanţial.

În aceste condiţii, începând de luni, în aeroport au fost dispuse măsuri suplimentare, după cum urmează: În cazul sosirii a două curse simultan, vor fi utilizate două fluxuri de control diferite; În cazul suprapunerii mai mult de două curse la sosiri, pasagerii celei de a treia curse (şi ai următoarelor) vor aştepta în avion eliberarea unui flux de control; Pe culoarul de sosiri vor fi amplasate benzi de delimitare a liniilor de aşteptare şi va fi suplimentat personalul aeroportuar din zonă; În urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, în aceeaşi zonă vor acţiona şi poliţişti de frontieră; Se va creşte frecvenţa de difuzare a anunţurilor audio, potrivit Mediafax.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...