6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomânia va testa pentru coronavirus și pacienții cu pneumonie

România va testa pentru coronavirus și pacienții cu pneumonie

România va testa pentru coronavirus și pacienții cu pneumonie sau „fără altă etiologie care sa explice pe deplin tabloul clinic”. Institutul Național de Sănătate Publică a extins, astăzi, criteriile de testare și pentru acești pacienți.

Ce înseamnă caz suspect de coronavirus – cine poate fi testat, potrivit criteriilor Institutului Național de Sănătate Publică:

  • 1) Pacient cu infecție respiratorie acută (debut brusc al cel putin unuia din următoarele: tuse, febră, scurtarea respiratiei (creșterea frecvenței respiratorii) SI fara o alta etiologie care sa explice pe deplin tabloul clinic ȘI cu istoric de calatorie sau sedere intr-o tara/regiune cu transmitere comunitara, in perioada de 14 zile anterioare datei debutului.
  • 2) Pacient cu infectie respiratorie acuta SI care s-a aflat in contact apropiat cu un caz confirmat cu COVID-19 care in perioada de 14 zile anterioare datei debutului
  • 3) Pacient cu pneumonie fără altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic
  • 4) Pacient cu infecție respiratorie acută severă (SARI) (febră sau istoric de febra ȘI tuse ȘI scurtarea respiratiei (creșterea frecvenței respiratorii) ȘI care necesită spitalizare peste noapte)) ȘI fără altă etiologie care să explice pe deplin tabloul clinic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS