11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA fost schimbat modelul declarației pe proprie răspundere

A fost schimbat modelul declarației pe proprie răspundere

Ministerul Afacerilor Interne(MAI) a anunțat, ieri, actualizarea modelului declarației pe proprie răspundere. Este vorba de documentul care trebuie prezentat de persoanelor care ies din casă pe perioada stării de urgență.

Potrivit MAI, documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

Acest document poate fi tipărit și completat „de mână”, în câmpurile predefinite. Și în acest caz este necesară semnătura titularului. De asemenea, declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf. Este necesară preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție de MAI. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

Atunci când declarația pe proprie răspundere este prezentată de pe un telefon mobil sau tabletă, aceasta trebuie să conțină, de asemenea, semnătura titularului. În cazul adeverinței eliberată de angajator, acesta trebuie să conțină autentificarea angajatorului.

Persoanale vor prezenta aceste documente împreună cu actul de identitate. Oamenii legi vor putea fotografia documentele prezentate.

Modelul declarației pe proprie răspundere se găsește aici.

Modelul adeverinței eliberată de angajator se găsește aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS