10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLichid de parbriz vândut drept spirt

Lichid de parbriz vândut drept spirt

În plină pandemie de COVID-19, unele persoane încercă să profite de pe urma cererii mari de dezinfectanți medicinali. Este cazul unei societate comercială cu punctul de lucru în Ploiești, dar și al unor persoane fizice. Anchetatorii au întocmit trei dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de falsificarea de alimente sau alte produse și evaziune fiscală.

Potrivit oamenilor legii, în cursul zilei de ieri au fost efectuate mai multe percheziții, în urma cărora a fost decsoperită o cantitate mare de spirt contrafăcut.

”Au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor”, au precizat oamenii legii.

Lichid de parbriz vândut drept spirt

Tot ieri, oamenii legii au descoperit o altă cantitate de spirt, care ar fi, de fapt, lichid de parbriz.

”Polițiștii au mai efectuat 3 percheziții, în comuna Filipeștii de Târg, județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse. Astfel, au mai fost descoperite mai multe pet-uri având aplicate etichetă cu inscripția ,,Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific.

De la locațiile vizate au fost ridicate bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum și produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz. Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri”, au transmis polițiștii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS