9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Arest prelungit pentru bărbatul acuzat că a incendiat un craiovean

Arest prelungit pentru bărbatul acuzat că a incendiat un craiovean

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, menținerea arestului preventiv față de un craiovean de 32 de ani. Acesta este acuzat că, în august 2019, a aruncat cu sticle pline cu benzină într-un craiovean. Victima a decedat după trei săptămâni din cauza arsurilor suferite. Inculpatul a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii ianuarie, pentru omor calificat, tentativă de omor și distrugere.

Cercetările în acest dosar au fost începute de procurorii doljeni în vara anului trecut. Anchetatorii au reținut că Răzvan Drăghici, de 32 de ani, autorul faptelor, locuia singur într-un apartament dintr-un imobil din cartierul Rovine.

În același imobil locuiește și mama craioveanului Alin Suflea. Acesta se mutase în București și venea la Craiova, la mama sa, odată la câteva luni. În august, anul trecut, a venit la Craiova, urmând ca pe data de 13 august să susţină examenul de licenţă. În fața anchetatorilor, inculpatul a susținut că „avea o relaţie conflictuală cu victima de mai mulţi ani“. În dimineața zilei de 13 august a hotărât să se răzbune.

Atacat cu cocteiluri Molotov pe casa scării

Procurorii doljeni au stabilit că inculpatul a umplut mai multe sticle cu benzină și a așteptat victima c\teva ore.

„În apartamentul în care locuia, inculpatul avea un bidon de 5 litri cu benzină, pe care o cumpărase în dimineaţa aceleiaşi zile. A pus conţinut în aproximativ 10 sticle de 0,33 ml, iar apoi le-a obturat cu material textil, confecţionând astfel sticle incendiare tip cocteil Molotov (…). Inculpatul l-a aşteptat pe S.A. aproximativ patru ore, timp în care a privit pe vizor. În jurul orei 15.30, l-a observat pe acesta urcând scările către apartament, dar nu a aruncat cu sticle incendiare asupra lui. A apreciat că, fiind orientat cu faţa către el, îl vede când aruncă şi ar fi reuşit să se ferească“, au reținut anchetatorii.

Potrivit procurorilor doljeni, au urmat scene de groază pe scasa scării a imobilului.

„După aproximativ zece minute, l-a observat pe S.A. coborând pe scări şi, când a ajuns la etajul 1 al blocului, în timp ce era poziţionat cu spatele, a aprins materialul textil al unei sticle cu o brichetă şi, din uşa apartamentului, a aruncat în direcţia acestuia. În urma impactului cu betonul, sticla s-a spart, iar substanţa inflamabilă a luat foc, flăcările cuprinzând hainele victimei. Inculpatul a continuat să arunce cu sticle incendiare în direcţia victimei şi în alte locuri de pe casa scării“, au precizat anchetatorii în rechizitoriul întocmit.

Încă un bărbat incendiat

Un bărbat care a auzit țipetele victimei a ieșit să vadă ce se întâmplă. Și acesta a fost rănit, în timp ce încerca să-l salveze pe Alin. „Persoana vătămată a constatat că pe casa scării era fum gros şi miros de substanţă inflamabilă. S-a deplasat în locul unde se afla victima şi i-a stins focul care îi cuprinsese părul de pe cap. Inculpatul a observat acţiunea de salvare a victimei şi a mai aruncat cu alte sticle cu substanţă inflamabilă în direcţia victimei, lângă care se afla persoana vătămată. Acesta din urmă a suferit vătămări corporale în zona picioarelor şi a capului, au explicat anchetatorii.

Alin Suflea a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, iar de aici a fost dus cu un elicopter SMURD la o unitate medicală din București. Tânărul a decedat pe data de 7 septembrie.

Arest prelungit pentru bărbatul acuzat de omor calificat

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 14 august 2019. De atunci, instanța a prelungit mandatul de arestare emis pe numele acestuia. Pe 16 martie, instanța a dispus menţinerea măsurii arestării preventive faţă de inculpat. Hotărârea instanței a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Ieri, instanța a respins acțiunea inculpatului. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă. Între timp, pe 30 ianuarie, bărbatul de 32 de ani a fost trimis în judecată. Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Dolj, în faza de cameră prelimiară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...