9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Craiovenii care circulă după ora 22.00, opriți de polițiști

Craiovenii care circulă după ora 22.00, opriți de polițiști

În această seară, craiovenii care circulă pe stradă sunt opriți pe polițiștii IPJ Dolj și jandarmii din cadrul IJJ Dolj pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal.

Aceștia sunt obligați să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere, după caz, precum și actul de identitate.

Minstrul de Interne a anunțat, sâmbătă seara, noi restricții pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în țara noastră. Principalele restricții se referă la circulația persoanelor. Măsurile au fost instituite prin Ordonanța Militară nr.2/2020. Tot sâmbătă, documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Principalele restricții se referă la circulația persoanelor. Astfel, circulaţia persoanelor în afara locuinţei se poate face numai cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Între orele 06.00-22.00, se recomandă ca circulaţia persoanelor să se facă numai pentru motive întemeiate. Este vorba de deplasarea la locul de muncă, pentru cumpărături de produse de bază, la spital sau pentru nevoile animalelor de companie. În intervalul orar 22.00-06.00, circulaţia persoanelor este permisă numai pentru motivele de mai sus. Pentru verificarea motivului deplasării persoanele vor prezenta o declarație pe propria răsundere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...