21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomânia a cumpărat din Coreea de Sud 20.000 de kituri de testare a coronavirusului. Un kit are 100 de teste

România a cumpărat din Coreea de Sud 20.000 de kituri de testare a coronavirusului. Un kit are 100 de teste

O companie sud-coreeană a acceptat să expedieze 20.000 de kituri de testare a coronavirusului în România într-o înțelegere încheiată de guvern, a declarat duminică ministerul de externe din Seul.

Ministerul a declarat că misiunea diplomatică din Coreea de Sud a aflat de cererea pentru dispozitiv pe fondul răspândirii COVID-19 și a făcut legătura între partea română şi companie. Cele două părți au semnat recent un contract, mărfurile urmând a fi expediate la comandă. Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste, potrivit ministerului.

Potrivit Agenţiei Yonhap, detaliile contractului, adică numele companiei private, dar şi suma cu care testele au fost cumpărate, nu au fost dezvăluite. Coreea de Sud este recunoscută pentru urmărirea timpurie, testarea și tratamentul în legătură cu boala virală mortală. Pe lângă eforturile minuțioase de carantină la domiciliu, a făcut campanie pentru cooperarea internațională împotriva pandemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS