9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGorj: Sancțiuni de 120.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare

Gorj: Sancțiuni de 120.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 120.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare.

Referitor la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19, la nivelul județului Gorj, până în acest moment, vă comunicăm următoarele:

  • 195 persoane se află în carantină, în mai multe centre de carantină de pe raza județului;
  • 1.435 de persoane se află autoizolate la domiciliu.
    Efective din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății efectuează, în permanență, verificări pentru respectarea de către cetățeni a regulilor și măsurilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii infecției cu COVID-19.
    În acest sens efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, în urma neregulilor constatate, au aplicat sancțiuni contravenționale, în cuantum de 30.700 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 1/1999, privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.
  • De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a întocmit două dosare penale pentru zădărnicirea răspândirii bolilor (art. 352 din Codul Penal).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS