10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCercetaţi pentru că vindeau măşti şi dezinfectanţi la suprapreţ

Cercetaţi pentru că vindeau măşti şi dezinfectanţi la suprapreţ

Poliţiştii Capitalei au efectuat ieri trei percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi echipamente medicale de protecţie.

Au fost ridicate 13.500 de măşti de protecţie, peste 11.000 perechi de mănuşi, 900 de litri dezinfectant şi peste 300 de ochelari de protecţie.

Potrivit poliţiştilor, mai multe persoane au achiziţionat de pe piaţa neagră echipamente medicale de protecţie, precum şi cantităţi mari de dezinfectant, cu intenţia de a le pune în vânzare, direct sau online, la preţuri supraevaluate, profitând de cererea crescută şi de lipsa lor de pe piaţă.

Anterior, parte din materiale ar fi fost deja vândute atât către persoane fizice, cât şi către persoane juridice, pe baza unor documente fictive.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi dispuse măsuri legale cu privire la întreaga cantitate de materiale ridicată”, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS