16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAlte trei ţări introduse pe lista statelor cu peste 500 de cazuri

Alte trei ţări introduse pe lista statelor cu peste 500 de cazuri

Încă trei ţări au fost adăugate pe lista cu statele care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus, în cazul cărora se impune izolarea la domiciliu a cetăţenilor români care vin din acestea.

Pe lista actualizată şi publicată joi pe site-ul INSP au fost adăugate Brazilia, Cehia şi Portugalia.
Potrivit unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cetăţenii români care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile, acestea fiind cunoscute ca „zone galbene“.

În ce țări nu este instituită carantina

Pe site-ul INSP a fost publicată joi lista actualizată cu aceste ţări. Ele sunt: Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Coreea de Sud – partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Portugalia, Republica Populară Chineză – zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii şi Suedia.

Statele care sunt marcate ca „zone roşii“ şi pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză – regiunea Hubei, Italia – întreaga ţară, Coreea de Sud – Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran – întreaga ţară.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS