21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE/Craiovean șicanat în trafic de un șofer de autobuz

UPDATE/Craiovean șicanat în trafic de un șofer de autobuz

-

Un craiovean susține că a fost șicanat în trafic de șoferul unui autobuz care aparține RAT Craiova. Bărbatul are și o filmare în care se observă comportamentul șoferului de autobuz. Reprezentanții RAT Craiova i-au comunicat craioveanului că s-au autosesizat, iar șoferul va fi cercetat de comisia de disciplină.

UPDATE: Șoferul de autobuz de declarat pentru Gazeta de Sud că cele relatate de craiovean nu corespund realității. Acesta a susținut că, inițial, nu l-a observat când a ieșit din stație. Cât depre gesturile obsecene, șoferul autoturismului este cel care le-a făcut.

”Cred că nu l-am observat că a intrat în depășire când am ieșit din stație, dar după aceea l-am lăsat să treacă. Când m-a depășit a făcut gesturi obscene. El conducea un autoturism ”Școală”, așa că la intrarea în senul giratoriul l-am întrebat, gesticulând, ce poate să-și învețe cursanții dacă îmi arată asfel de semne în trafic”, a explicat bărbatul.

Acesta a mai susținut că și autobuzul este dotat cu camere video, așa că se poate stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Craioveanul a povestit că totul s-a întâmplat pe data de 11 martie. În imaginile surprinse de o cameră montată în interiorul autoturismului, se poate observa că șoferul de autobuz îi arată semne obscene craioveanului.

”Când mă apropii de sensul giratoriu pentru a face stânga, acesta vine prin lateral ca să ma strângă în sens. Îl observ și îl evit. Avem un schimb de replici și semne. Ce urmează este surprinzător! În stația de la Lidl Craiovița, acesta oprește pe banda a doua, lăsând pasagerii să urce și să coboare traversând banda întâi. Când a plecat, acesta a încearcat să mă loveasca cu autobuzul, trăgând dreapta maxim(…). În stația de autobuz nr. 30, acesta oprește înainte de stație, pe banda întâi, deși e prevazută cu alveolă și era liberă”, a explicat craioveanul.

Sorin Manda: Îmi cer scuze pentru comportamentul șoferului nostru

Acesta din urmă a mai precizat că a sesizat conducerea RAT Craiova și IPJ Dolj. Reprezentanții RAT SRL au susținut că șoferul cu pricina va fi cercetat de Comisia de disciplină.

”Ne-am autosesizat de pe rețelele de socializare, iar cazul a fost trimis către Comisia de disciplină a RAT SRL. Îmi cer scuze pentru comportamentul șoferului nostru și îi rog pe cei care se vor mai confrunta cu astfel de situații să ne sesizeze pe e-mail la adresa: [email protected]”, a spus directorul RAT SRL, Sorin Manda.

”Consider ca acest șofer este un pericol public. Voi face o petiție cate RAT Craiova și Poliția Rutieră si voi atașa și acest film(…). Eu înțeleg că e vorba de transport public de persoane și ajută la decongestionarea traficului, dar nu te poți comporta așa în trafic, depașind orice limită a bunului simț și făcând praf Codul Rutier”, a mai susținut craioveanul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Pieton accidentat pe Calea București

Un pieton a fost lovit, azi dimineață, de un...

ȘTIRI GdS