17.9 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Măsuri speciale la Primăria Craiova împotriva coronavirusului!

Măsuri speciale la Primăria Craiova împotriva coronavirusului!

Conducerea Primăriei Craiova a verificat, în această dimineață, sediile tuturor unităților din subordine pentru a se asigura că sunt respectate normele de igienă deja impuse și că atât cetățenii, cât și funcționarii înțeleg necesitatea respectării măsurilor de prevenție, se arată într-un comunicat al primăriei.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, împreună cu viceprimarul Stelian Bărăgan și reprezentanții Biroului Situații de Urgență și Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Craiova au controlat Direcția de Asistență Socială, S.C. Piețe și Târguri, Direcția de Taxe și Impozite, S.C. Salubritate SRL, S.C. RAT SRL, RAADPFL, Compania de Apă Oltenia S.A., S.C. Termo SRL, Direcția de Evidență a Populației, Serviciul de Autoritate Tutelară, Căminul pentru Persoane Vârstnice.

Program decalat pentru angajaţii subordonatelor

S-a urmărit modul de implementare a măsurilor privind decalarea programului pentru funcționarii care își desfășoară activitatea în unități cu mai mult de 99 de angajați, dar și evitarea aglomerației în cadrul serviciilor cu publicul, mergându-se până la limitarea accesului la un număr redus de persoane.

„S-a luat decizia ca în cadrul instituțiilor care funcționează cu peste 99 de persoane în aceeași clădire, programul de lucru să fie decalat la intervale orare cu o oră/o oră și jumătate față de programul normal. Măsura se aplică în intervalul 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire. La nivelul fiecărei structuri, s-a dispus informarea funcționarilor cu privire la respectarea regulilor de proximitate, mai ales în spațiile închise. În fiecare locație, a fost verificat modul în care măsurile de prevenție au fost afișate în locuri vizibile și au fost montate dispozitive speciale de igienizare a mâinilor“, spune primăria.

Activitate reorganizată

S-au verificat toate spațiile în care cetățenii interacționează atât între ei, cât și cu funcționarii publici, iar în anumite situații, s-au dispus măsuri speciale pentru această perioadă. În acest sens, birourile cu publicul au fost reorganizate în așa fel încât accesul să se facă prin intrări separate (cazul SC Termo, SC Salubritate SRL, RAADPFL, Compania de Apă Oltenia), prin comasarea de birouri (Direcția de Asistență Socială), prin multiplicarea ghișeelor on-line sau telefonice (Direcția de Evidență a Populației) sau prin limitarea numărului de persoane în aceeași încăpere (Direcția Taxe și Impozite).

Ca măsuri suplimentare, Primăria Municipiului Craiova a hotărât ca în cadrul Direcției de Taxe și Impozite Craiova, în cursul acestui weekend, se va realiza o igienizare completă a tuturor spațiilor din sediul de la Piața Centrală. În cazul Regiei de Transport Craiova, toate mijloacele de transport sunt dezinfectate cu substanțe biocide după fiecare cursă zilnic. Conducătorii auto și cei ai tramvaielor șterg, la capăt de linie, cu alcool medicinal, barele de susținere și scaunele. De asemenea, mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate o dată pe zi, la autobaza RAT, prin nebulizarea unui dezinfectant bio, fără miros, pe bază de peroxid de hidrogen și un complex coloidal de arginți în cantitate redusă. De asemenea, în cursul zilei de duminică după-amiaza și până luni dimineața, toate mesele și zonele interioare din piețele craiovene vor fi spălate și igienizate.

Se închide Târgul de Săptămână

Târgul de Săptămână și zona de comercianți de articole second-hand își vor suspenda activitatea, începând cu acest weekend. Măsura nu vizează activitatea comercianților de fructe și legume care își desfășoară activitatea în spațiul liber din incinta târgului.
Totodată, în perioada 11-22.03.2020 (cu posibilitate de prelungire), s-a luat măsura suspendării programului de audiențe/relații cu publicul al compartimentelor funcționale din cadrul aparatului de specialitate al primarului, exceptând centrul de informații pentru cetățeni (registratura).

A fost limitat accesul cetățenilor la sediul instituției, din str. A.I. Cuza nr. 7, pe o singură cale de acces. Triajul la Centrul de Informare pentru cetățeni se efectuează de către un polițist local, astfel încât să se evite aglomerația de la ghișee. Personalul de pază a fost înștiințat să pună în aplicare deciziile luate și să se asigure că cetățenii care apelează la serviciile publice respectă normele impuse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS