17.3 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCoreea de Sud anunţă cel mai scăzut număr de noi cazuri de coronavirus

Coreea de Sud anunţă cel mai scăzut număr de noi cazuri de coronavirus

Coreea de Sud, ţara cea mai afectată din lume de epidemia de COVID-19 după China şi Italia, a anunţat luni cel mai scăzut număr zilnic de noi contaminări cu coronavirus din ultimele două săptămâni, notează AFP.

Autorităţile sanitare sud-coreene au informat despre 248 de noi cazuri confirmate duminică, astfel că totalul persoanelor contaminate din ţară se ridică la 7.382.

Este pentru a patra zi consecutivă când numărul noilor infecţii se diminuează şi a fost cel mai scăzut nivel zilnic înregistrat de la sfârşitul lui februarie.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în ţară este de 51, au precizat Centrele coreene pentru controlul şi prevenirea maladiilor (KCDC).

O mare parte a cazurilor din Coreea de Sud s-au înregistrat în oraşul Daegu (sud) şi în provincia învecinată Gyeongsang de Nord.

În cauză, răspândirea foarte importantă a maladiei în rândul Bisericii Shincheonji a lui Iisus – o organizaţie religioasă considerată de unii ca fiind o sectă de la o adeptă în vârstă de 61 de ani. Aceasta a asistat în februarie la mai multe ceremonii la Daegu.

Sute de biserici şi lăcaşuri de cult au rămas închise duminică în Coreea de Sud pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Vacanţele elevilor au fost prelungite, în timp ce zeci de evenimente sportive şi culturale au fost anulate sau amânate.

Câte persoane au fost infectate

La nivel mondial, cel mai recent bilanț arată că 3.830 de oameni au murit din cauza pneumoniei virale provocate de COVID-19.

De asemenea, peste 110.000 de persoane au fost infectate dar, în același timp, mai bine de 62.000 s-au vindecat.

China rămâne țara cu cele mai multe cazuri confirmate și decese, dar epidemia este în scădere evidentă. Duminică au fost raportate doar 40 de noi îmbolnăviri și 22 de decese.

Qatar, unde sunt 15 persoane infectate de COVID-19, a decis să interzică intrarea în țară a călătorilor din 14 țări. Decizia ar putea afecta serios transporturile aeriene, deoarece mica țară arabă este un important nod pentru zboruri.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS