22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFostul preşedinte FC Olt, achitat şi la Craiova

Fostul preşedinte FC Olt, achitat şi la Craiova

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să menţină soluţia de achitare dispusă faţă de Cătălin Ivan, fost preşedinte al Asociaţiei Club Sportiv FC Olt Slatina. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de fals, delapidare şi evaziune fiscală. Anchetatorii au susţinut că Ivan şi-ar fi însuşit din conturile asociaţiei peste 800.000 de lei.

Procurorii din Slatina anunţau, în iunie 2016, trimiterea în judecată a lui Cătălin Ivan. Acesta era preşedinte al FC Olt Slatina la data faptelor. A fost acuzat de comiterea infracţiunilor de fals, delapidare şi evaziune fiscală.

„În cursul anilor 2013-2015, inculpatul Ivan Cătălin-Ionuţ, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Club Sportiv FC Olt Slatina, şi-a însuşit prin retragere din contul acestei asociaţii sau prin efectuarea de plăţi reprezentând angajamente ce nu aveau legătură cu aceasta, suma de 803.946 de lei. În aceeaşi perioadă de timp, a încheiat convenţii civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat, şi, ulterior, a beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126.334 lei“, au susţinut anchetatorii.

În plus, acelaşi Ivan ar fi semnat, în calitate de membru fondator al Asociaţiei, actul constitutiv „conţinând menţiunea că cenzor al asociaţiei este expertul contabil C.A.M., menţiune necorespunzătoare adevărului“, au mai precizat procurorii olteni.

Achitat la Judecătoria Slatina

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Slatina pe 4 iunie 2016. Instanţa s-a pronunţat în decembrie 2018. Judecătorii au hotărât să-l achite pe inculpat pentru cele trei infracţiuni. Pentru achitare, instanţa a reţinut că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege” (art. 16, lit. b, Cod Procedură Penală).

Fostul preşedinte FC Olt, achitat şi la Craiova

A urmat apelul, iar ieri, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Judecătorii craioveni au dispus anularea menţiunii nereale din actul constitutiv al Asociaţiei. Instanţa a menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei Judecătoriei Slatina.

„Anulează menţiunea necorespunzătoare adevărului de la numărul 6.4. din cuprinsul Actului constitutiv al Asociaţiei „Clubului Sportiv FC Olt Slatina” înregistrat sub numărul 100 din data de 10.07.2012 la Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii, prin care i-a fost atribuită calitatea de cenzor numitei Cernat Anca Mihaela. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, care nu contravin prezentei decizii“, au dispus judecătorii craioveni.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.
Asociaţia Club Sportiv FC Olt Slatina a fost radiată din Registrul Comerţului în iunie 2017, printr-o hotărâre a Tribunalului Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS