Acasă Eveniment Primul român cu noul coronavirus are 25 de ani

Primul român cu noul coronavirus are 25 de ani

-

Primul român diagnosticat cu coronavirus, un gorjean, de 25 de ani, din comuna Prigoria, se află în prezent sub supravegherea autorităților medicale, din București. Rudele bărbatului(un total de 7 persoane) sunt în carantină la Prigoria, iar prietena acestuia se află în izolare, la Târgu Jiu.

Se cunoaște faptul că pacientul a participat alături de cetățeanul italian infectat cu coronavirus, la o partidă de vânătoare. Primărița din Prigoria, Iuliana Iliescu, a declarat că „situația este destul de gravă”, având în vedere că localnicul infectat cu noul coronavirus a fost prezent și la o nuntă. Autoritățile sanitare au început de azi-noapte o anchetă epidemiologică, pentru a depista toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul care are coronavirus. În plus, acesta a servit masa la un restaurant din municipiul Târgu Jiu, frecventat de destul de multe persoane.

Autoritățile au o misiune dificilă în a-i găsi pe toți cei care au avut o legătură directă sau indirectă cu bărbatul, de 25 de ani. Înainte de anunțarea rezultatului analizei de la Institutul „Matei Balș”, din București, tânărul s-a aflat în izolare la domiciliu timp de două zile. Este de precizat că la București au fost trimise până acum pentru analize zeci de probe recoltate de la persoane din județul Gorj.

Totodată, autoritățile județene nu au transmis de azi-noapte și până în prezent niciun fel de mesaje către populație în legătură cu măsurile luate, dacă se impune închiderea unor spații pentru dezinfecție sau care este mersul anchetei epidemiologice. Șefii Comitetului pentru Situații de Urgență Gorj așteaptă ca toate comunicările să fie făcute de la nivel central.

ȘTIRI VIDEO GdS

Spitalul Gerota din Bucureşti a ieşit din carantină

La nivelul spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a...