Acasă Eveniment Niciun român din Italia nu e suspect de coronavirus

Niciun român din Italia nu e suspect de coronavirus

-

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a spus că niciun cetățean român din Italia nu este suspect de coronavirus, potrivit digi24.ro

George Bologan, ambasadorul României în Italia, a precizat că „până în acest moment nu avem informații că ar fi vreun cetățean român suspect de coronavirus“.
„Am avut o discuție cu colegii de la consulatele generale din Milano, Torino, Bologna și Trieste. Aceştia mi-au reconfirmat că starea de spirit a românilor e bună. Oamenii sunt raționali, au înțeles că măsurile luate sunt în interesul lor și că, pentru a se controla propagarea contaminării, trebuie să urmeze ce solicită autoritățile italiene. Mai apar uneori și stări care exprimă o agitație a unor compatrioți. Nu le putem generaliza și nici nu putem să încurajăm așa numita inginerie a zvonisticii“, a spus ambasadorul.

„Fiecare e responsabil de celălalt în fața unei maladii contagioase“

El a vorbit și despre românii care s-au întors din Italia, dar la vamă au declarat că vin din alte țări, pentru a nu fi băgați în carantină.
„Cu astfel de comportamente sociale cu tupeu, cu șmecherii, nu putem înfrunta provocări ca acestea. Fiecare e responsabil de celălalt în fața unei maladii contagioase. Egoismul poate fi uneori considerat – poate folosesc o comparație deplasată – o crimă“, a mai spus ambasadorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

Jurnal de antreprenor. SPIACT Craiova întâmpină sincope în aprovizionarea cu piese

Firma are 103 angajați și nu a întrerupt activitatea. Probleme apar la aprovizionarea cu diverse repere necesare în producție. „La produsele complexe, ca ale noastre, dacă lipsește o piesă nu putem face produsul“, a spus administratorul SPIACT.