22.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentItalianul cu coronavirus care a fost şi în Craiova se simte mai bine

Italianul cu coronavirus care a fost şi în Craiova se simte mai bine

Italianul cu coronavirus care a fost şi în Craiova se simte mai bine. Cetăţeanul italian de 71 de ani depistat cu coronavirus a făcut primele declaraţii după ce a călătorit în România. Bărbatul a declarat că a stat şi în Craiova, i-a fost frică, dar acum este mai bine, nu mai are febră.

Bărbatul de 71 de ani, rezident în Cattolica, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, după ce s-a întors dintr-o călătorie de patru zile în România. De luni, el se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Rimini.

Într-un interviu acordat celor de la ilrestodelcarlino.it italianul a declarat că a fost în Craiova, dar nu s-a îmbolnăvit acolo.

Cum te simți? „Medicii trebuie să o spună mai bine, cu toate acestea, acum nu mai am febră”.

Când te-ai întors din România? Sâmbătă. Am aterizat în Bergamo

Aveai febră când ai ajuns în Italia? Când am ajuns nu aveam nimic. Nu aveam febră. Am fost la Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo.

Jurnaliştii spun că ultima propoziție rostită de italian este aproape murmurată şi că i se resimte oboseala în voce. „Nu insistăm, își cere scuze din nou și ne salută”, se specifică în finalul interviului.

Italianul cu coronavirus a venit în Gorj împreună cu fiul de 10 ani și a fost prezent inclusiv la Târgu Jiu

Cetățeanul italian, de 71 de ani, infectat cu coronavirus, care a vizitat județul Gorj în perioada 18 – 22 februarie, a mers în mai multe localități și a intrat în contact cu mai multe persoane.

Marți seară, autoritățile sanitare au identificat două familii în satul Peșteana Jiu, comuna Bâlteni, care au fost vizitate de italian. Acestea au fost izolate la domiciliu. Au fost prelevate probe care au fost trimise pentru analize la Institutul Matei Balș din București.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, cetățenii din Bâlteni ar fi reticenți în ceea ce privește colaborarea cu autoritățile. Potrivit primarului din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, italianul este căsătorit cu o localnică din satul Peșteana Jiu. Femeia are 42 de ani și nu a venit în Gorj alături de soț, ci a rămas în Italia. Bărbatul ar fi venit însoțit de fiul său, de 10 ani. Copilul a fost lăsat la soacra italianului, femeia locuind în Peșteana Jiu.

Primarul din Bâlteni a mai spus că, ulterior, bărbatul a mers la Târgu Jiu, unde are un apartament. Aici a rămas o noapte. A doua zi s-a deplasat în Drăguțești, comună vecină, unde a mers la primărie. La Drăguțești a achitat impozitele și taxele locale, după care a revenit la Peșteana Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS