Acasă Eveniment Face puşcărie după ce a spart geamurile postului de poliţie

Face puşcărie după ce a spart geamurile postului de poliţie

-

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, luni, să condamne la un an de închisoare cu executare un bărbat de 32 de ani, din comuna Întorsura. Bărbatul a fost acuzat că a spart geamurile postului de poliţie din comună, dar şi că l-a ameninţat cu moartea pe şeful de post. În plus, inculpatul a fost obligat să-i achite poliţistului 5.000 de lei drept daune morale. Hotărârea instanţei este definitivă.

Două infracţiuni de distrugere şi una de ultraj. Acestea sunt infracţiunile reţinute de procurorii din Băileşti în acest dosar. În urma anchetei s-a stabilit că bărbatul a spart geamurile postului de poliţie din comuna Întorsura. În plus, l-a ameninţat cu moartea pe şeful de post din comună.

„În noaptea de 10/11.06.2018, în intervalul orar 1.10-2.15, inculpatul a distrus, prin lovire cu o piatră, două geamuri aparținând Postului de Poliție Întorsura. În data de 6.03.2019, în jurul orei 19.00, a distrus geamurile de protecție de la gazeta de stradă a Postului de Poliție Întorsura. De asemenea, în datele de 5.03.2019 și 6.03.2019 a adresat amenințări cu acte de violență și cu moartea, precum și amenințări cu un cuțit, agentului de poliție M.C.P.“, au reţinut anchetatorii.

În urma cercetărilor s-a mai stabilit că inculpatul a provocat în mai multe rânduri scandal. „Adversitatea inculpatului față de agentul de poliție este notorie la nivelul comunității și durează chiar din anul 2010. În toate conversațiile sale cu consătenii, inculpatul a exprimat injurii și amenințări la adresa agentului de poliție. Inculpatul este cunoscut în comună ca un frecvent consumator de alcool și în această stare provoacă scandal, motiv pentru care de mai multe ori a fost sancționat contravențional de organele de poliție din localitate“, se arată în hotărârea Judecătoriei Băileşti.

Face puşcărie pentru distrugere şi ultraj

Inculpatul a fost trimis în judecată în mai 2019, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băileşti, instanţă care s-a pronunţat în decembrie. Judecătorii au susţinut că faptele comise de inculpat au fost destul de grave. Acesta este şi motivul pentru care a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu executare.

„Gravitatea faptelor comise va fi apreciată și prin prisma agresivității inculpatului, care, în data de 6.03.2019, după ce a spart geamurile de la gazeta poliției, a mers la un bar din localitate, unde a afirmat că intenționează să îl ucidă pe agentul de poliție. În tot acest timp, a ascuțit cuțitul pe care îl avea asupra sa, iar la sosirea organelor de poliție, inculpatul a luat de pe masă o sticlă cu intenția de a lovi pe agentul de poliție M.C.P.“, au reţinut judecătorii.
În plus, inculpatul a fost obligat să-i achite poliţistului suma de 5.000 de lei drept daune morale.

Pedepasă redusă la apel

A urmat apelul, iar luni, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat.
Judecătorii craioveni au redus la un an de închisoare cu executare pedeapsa aplicată inculpatului. Din pedeapsa primită, se scade perioada în care bărbatul a fost arestat preventiv(11 aprilie 2019 – 24 februarie 2020). Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Jurnal de antreprenor. SPIACT Craiova întâmpină sincope în aprovizionarea cu piese

Firma are 103 angajați și nu a întrerupt activitatea. Probleme apar la aprovizionarea cu diverse repere necesare în producție. „La produsele complexe, ca ale noastre, dacă lipsește o piesă nu putem face produsul“, a spus administratorul SPIACT.