8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn tânăr de 23 de ani din județul Giurgiu se află printre victimele atacului de la Hanau

Un tânăr de 23 de ani din județul Giurgiu se află printre victimele atacului de la Hanau

Un tânăr din Giurgiu, în vârstă de 23 de ani, se numără printre victimele atacului armat de miercuri seara din orașul german Hanau. Primarul comunei Singureni susține că tânărul, care este din localitate, se află în Germania de 7-8 ani și a fost împușcat imediat după ce ieșise de la serviciu, relatează Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi seara, că autoritățile germane au confirmat că un cetățean român a fost ucis în atacurile din orașul Hanau din Germania.

Primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu, spune că un tânăr de 23 de ani din localitate, stabilit de mai multă vreme în Germania, a murit împușcat în timpul atacului din orașul Hanau. Potrivit edilului, informația a fost confirmată de familia tânărului, dar nu și de autoritățile statului român.

„Vă confirm că este decedat. Am vorbit cu părinții, cu unchiul lui de acolo. Și eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de șoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat și a împușcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche și nenorocitul când a ieșit de acolo de unde i-a împușcat pe ceilalți, a crezut că vorbește la telefon, cine știe… și l-a împușcat și pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinți. El lucra la o firmă de curierat și părinții lucrau la un supermarket. Sunt în stare de șoc”, a declarat, Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni.

Potrivit edilului, familia tânărului nu are bani să-l aducă în țară pentru înmormântare. Marian Pătuleanu este revoltat că autoritățile din România nu au comunicat oficial nimic despre moartea românului.

„Unde e Ministerul de Externe? Dacă ar fi alegeri mâine ar urla toți. (…) E ceva incredibil. Ce stat, ce autorități? (…) Părinții vor să vadă acum cum să-l aducă în țară că sunt niște costuri extraordinare. Sunt niște rude sărmane, că n-au plecat de bine din țară. (…) La momentul actual, aștept să văd ce vor ei să facă. Vă dați seama că va veni și un sprijin din partea noastră. Nu suntem noi o primărie foarte bogată, dar vom face un apel umanitar și din partea cetățenilor că e ceva ieșit din comun”, a mai spus Marian Pătuleanu.

Un român, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac se numără printre persoanele ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau, la periferia oraşului Frankfurt, afirmă surse citate de publicaţia Die Zeit.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani.

Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de „perspective profund rasiste”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS