6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomâni blocaţi în Valencia din cauza unei defecţiuni la un avion

Români blocaţi în Valencia din cauza unei defecţiuni la un avion

Zeci de români au rămas blocaţi în Valencia fiind o defecţiune la unul din motoarele avionului Wizz Air. Avionul care trebuia să-i aducă acasă ar fi trebuit să plece încă de ieri din Spania.

„Zborul Wizz Air W6 3186 de la Valencia către București din data de 18 februarie a fost reprogramat pentru data de 19 februarie după ce aeronava a necesitat o verificare tehnică neprevăzută. Pasagerii afectați au fost informați și li s-a oferit cazare, alternative de zbor, rambursare completă, sau 120% din prețul inițial al rezervării sub forma de WIZZ credit. Wizz Air își cere scuze pentru inconvenientele create, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este principala prioritate“, au transmis reprezentanţii companiei Wizz Air.

Robert Staicu, unul dintre pasageri, a povestit la Digi24 că 200 de oameni ar fi trebuit să plece de marţi din Valencia.

„Zborul era programat marţi, la ora 10, ora locală. Am fost amânaţi din două în două ore, spunându-ni-se că se va remedia defecţiunea. Este vorba despre o cursă Wizz Air, care trebuia să facă legătura Valencia – Bucureşti”, a spus el.

Ce a urmat după procedura de îmbarcare

Bărbatul a adăugat că după procedura de îmbarcare, oamenii au fost întorşi şi anunţaţi de personal că e o defecţiune la unul din motoare şi că urmează să fie remediată în cel mai scurt timp.

„Wizz Air a pus la dispoziţie pasagerilor un autobuz şi camere pentru cei care au avut posibilitatea să locuiască în Valencia. Compania a oferit o cină şi bonuri de 4 euro. O doamnă suferind de diabet a suferit o criză şi a fost necesară intervenţia ambulanţei locale“, a povestit bărbatul.

El a spus că pasagerii au fost anunţaţi că, în jurul orei 14 va fi adusă o piesă pentru repararea aeronavei, dar că nimeni nu mai are curaj să urce în avion. „Mulţi pasageri au renunţat la zbor“, a spus Robert Staicu.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS