16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMaternitatea din Iași: O femeie s-a aruncat de la etaj, lăsându-și în salon bebelușul de 5 zile

Maternitatea din Iași: O femeie s-a aruncat de la etaj, lăsându-și în salon bebelușul de 5 zile

Incident grav la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. O femeie de 34 de ani s-a sinucis, aruncându-se în gol de la etajul patru al spitalului, ea lăsându-și în salon bebelușul de 5 zile, scrie Ziarul de Iași.

Tragedia s-a petrecut duminică, iar femeia a fost găsită de infirmierele care făceau curat pe etaj, şi care au constat că uşa de la balcon era deschisă.

Femeia a fost găsită în stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitată. „După apelul la 112 am trimis imediat un echipaj medical. Echipa medicală a constat că pacienta se afla în stop cardio-respirator, cu politraumă severă. S-a făcut resuscitare timp de o oră, dar din păcate fără răspuns“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Femeia născuse în urmă cu 5 zile

Femeia născuse în 12 februarie un băieţel sănătos, de 2.510 grame, pe cale naturală, cu scorul Apgrar 9. Până duminică, bebelușul s-a aflat internat la secţia de Neonatologie 1, sub monitorizare. Potrivit declaraţiilor medicilor, femeia era la prima naştere, avusese o sarcină normală, fiind monitorizată şi investigată. Deşi iniţial s-a vorbit de o depresie postpartum, medicii au aflat că de fapt tânăra avusese unele antecedente medicale, fiind de mai multe ori internată la Institutul Socola.

„Astăzi (duminică- n.r.) am aflat de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. Ea, la vârsta de 18 ani, şi-a găsit mama decedată. Şi mama ei s-a sinucis. De atunci, ea avut internări la Spitalul de Psihiatrie, a avut şi tratament, dar nu ştim dacă l-a urmat sau dacă l-a întrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei şi faptul că depresia postpartum există cu o frecvenţă de la 1 la 3 la sută dintre femeile care au născut, a suferit acest accident nefericit. După ce tatăl a fost anunţat, a povestit acest lucru, dar familia a cerut discreţie şi trebuie să respectăm acest lucru“, a declarat medicul Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al maternităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS