8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFemeie cu probleme psihice, legată cu lanţuri de tatăl ei

Femeie cu probleme psihice, legată cu lanţuri de tatăl ei

O femeie cu probleme psihice, de 41 de ani din comuna Saravle, judeţul Timiş, a fost legată cu lanţuri de picioare de către tatăl său pentru a nu putea ieşi afară din casă. Însă, femeia a reuşit să scape şi a fost găsită de către vecini pe stradă.

Femeia a fost internată de mai multe ori la Psihiatrie

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că femeia a reuşit, să scape, deşi fusese legată cu lanţuri.

„O femeie în vârstă de 41 de ani din Saravale, cu un grad de handicap, locuieşte cu tatăl său care are 80 de ani. Femeia a fost internată de mai multe ori la Psihiatrie, dar a fost externată de fiecare dată după o perioadă. Deoarece femeia pleacă de acasă, iar tatălui îi era frică să nu dea o maşină peste ea şi să fie accidentată, a decis să îşi lege fiica cu lanţuri de picioare pentru a nu mai putea ieşi din casă. Aceasta a reuşit, totuşi, să scape şi a fost găsită de vecini pe stradă”, au spus sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiş, Smaranda Marcu, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că femeia este internată de luni într-un centru rezidenţial pentru persoane cu dizabilităţi.

„Este vorba despre o persoană cu dizabilităţi, o femeie aflată în dificultate, din Saravale, încadrată într-un grad de handicap, iar pentru astfel de cazuri, în care nici familia şi nici comunitatea locală, Primăria, nu mai pot sprijini persoana, atunci trebuie să fim contactaţi la DGASPC pentru a acorda sprijin. Colegii mei au fost în Saravale, au discutat cu reprezentanţii Primăriei, cu tatăl femeii dar şi cu ea şi au căzut de acord că e mai bine ca aceasta să fie instituţionalizată într-un centru rezidenţial pentru persoane cu dizabilităţi, chiar de luni”, a spus Marcu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Aurora Voicilă, a precizat că în acest caz s-a deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS