3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrimul deces provocat de coronavirus pe teritoriul Europei

Primul deces provocat de coronavirus pe teritoriul Europei

Un turist chinez în vârstă de 80 de ani, care a fost spitalizat în Franța, a murit din cauza coronavirusului, înregistrându-se astfel primul deces în Europa. Anunțul a fost făcut sâmbătă, de ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn.

Franța a înregistrat 11 cazuri de infectare cu virusul care a izbucnit în China, dintr-un total global de 63.851. Marea majoritate a celor care suferă din cauza virusului sunt în China. Până acum, epidemia a ucis peste 1.500 de oameni, notează Hotnews.

Buzyn a spus că a fost informată vineri că un bărbat de 80 de ani, care a fost tratat într-un spital din nordul Parisului din 25 ianuarie, a murit de infecție la plămâni din cauza coronavirusului.

Sâmbătă, Comisia Națională de Sănătate a țării a transmis că 2.641 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul infecțiilor confirmate în China să fie de 66.492. De asemenea, au fost înregistrate 143 de decese în ultimele 24 de ore până la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, ducând numărul total al deceselor la 1.523.

În afara Chinei continentale, au fost confirmate până acum peste 500 de cazuri în 24 de țări și până la cazul din Franța trei decese: câte unul în Hong Kong, Filipine și Japonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS