14.1 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Carantină pentru persoanele care se întorc în Beijing

Carantină pentru persoanele care se întorc în Beijing

Autoritățile din Beijing instituie carantină de 14 zile pentru cei care se întorc în oraș. Numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit 1.500. În Beijing locuiesc peste 20 de milioane de oameni.

Autoritățile chineze au ordonat tuturor celor care se întorc în oraș să intre în carantină timp de 14 zile. Presa de stat descrie decizia ca pe o tentativă de a ține noul coronavirus sub control, potrivit BBC.

Sâmbătă, Comisia Națională de Sănătate a țării a spus că 2.641 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul infecțiilor confirmate în China să fie de 66.492. De asemenea, au fost înregistrate 143 de decese în ultimele 24 de ore până la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, ducând numărul total al deceselor la 1.523.

În afara Chinei continentale, au fost confirmate peste 500 de cazuri în 24 de țări și trei decese: câte unul în Hong Kong, Filipine și Japonia.

Locuitorii au de ales între auto-carantină, sau deplasarea spre locuri special amenajate în acest scop, după ce aceștia s-au întors din vacanțe.

Măsura a venit în condițiile în care Egiptul a confirmat primul caz de coronavirus din Africa. Peste 1.500 de persoane au murit din cauza virusului, care a avut originea în orașul Wuhan. Notificarea de vineri din partea grupului de lucru pentru prevenirea virusului de la Beijing, a fost emisă în timp ce rezidenții s-au întors de la petrecerea Anului Nou Lunar, din alte regiuni ale Chinei.

Investigație OMS

O misiune condusă de Organizația Mondială a Sănătății(OMS) va începe în China o investigație privind epidemia, concentrându-se pe modul în care se răspândește virusul. Acest virus a fost numit oficial Covid – 19.

Misiunea, care include experți internaționali, vor căuta de asemenea să identifice cum și unde peste 1.700 de lucrători medicali au fost infectați cu virusul. Echipa este formată din 12 membri internaționali și 12 omologi chinezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O femeie şi doi copii, morţi într-un apartament cuprins...

O femeie de 52 de ani şi doi copii de 3 şi 4 ani, pe care îi avea în grijă, au decedat într-un incendiu care a cuprins un apartament din Băileşti.

ȘTIRI GdS

O femeie şi doi copii, morţi într-un apartament cuprins...

O femeie de 52 de ani şi doi copii de 3 şi 4 ani, pe care îi avea în grijă, au decedat într-un incendiu care a cuprins un apartament din Băileşti.

Care sunt costurile pentru pacienţii Covid internaţi la Infecţioase

Se face lumină în privinţa costurilor cu asistenţa medicală şi tratamentele necesare pentru pacienţii cu coronavirus. Gazeta de Sud a abordat subiectul...

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

CEO vrea să scape de centrala termică din Bariera...

Complexul Energetic Oltenia vrea să scape de Sucursala Electrocentrale Craiova II din Bariera Vâlcii. Aici se produce agentul termic primar pentru încălzirea...

Turnul Eiffel, redeschis după ce a fost evacuat în...

După primirea unei ameninţări cu bombă, Turnul Eiffel a fost evacuat astăzi pentru circa două ore. Anunţul a fost făcut de administraţia...

Klaus Iohannis: Vă încurajez să mergeți la vot. Nu...

Klaus Iohannis i-a îndemnat, astăzi, pe români să participe la alegerile locale din 27 septembrie, scrutin ce se desfășoară în pandemie. Acesta...