16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCarantină pentru persoanele care se întorc în Beijing

Carantină pentru persoanele care se întorc în Beijing

Autoritățile din Beijing instituie carantină de 14 zile pentru cei care se întorc în oraș. Numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit 1.500. În Beijing locuiesc peste 20 de milioane de oameni.

Autoritățile chineze au ordonat tuturor celor care se întorc în oraș să intre în carantină timp de 14 zile. Presa de stat descrie decizia ca pe o tentativă de a ține noul coronavirus sub control, potrivit BBC.

Sâmbătă, Comisia Națională de Sănătate a țării a spus că 2.641 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul infecțiilor confirmate în China să fie de 66.492. De asemenea, au fost înregistrate 143 de decese în ultimele 24 de ore până la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, ducând numărul total al deceselor la 1.523.

În afara Chinei continentale, au fost confirmate peste 500 de cazuri în 24 de țări și trei decese: câte unul în Hong Kong, Filipine și Japonia.

Locuitorii au de ales între auto-carantină, sau deplasarea spre locuri special amenajate în acest scop, după ce aceștia s-au întors din vacanțe.

Măsura a venit în condițiile în care Egiptul a confirmat primul caz de coronavirus din Africa. Peste 1.500 de persoane au murit din cauza virusului, care a avut originea în orașul Wuhan. Notificarea de vineri din partea grupului de lucru pentru prevenirea virusului de la Beijing, a fost emisă în timp ce rezidenții s-au întors de la petrecerea Anului Nou Lunar, din alte regiuni ale Chinei.

Investigație OMS

O misiune condusă de Organizația Mondială a Sănătății(OMS) va începe în China o investigație privind epidemia, concentrându-se pe modul în care se răspândește virusul. Acest virus a fost numit oficial Covid – 19.

Misiunea, care include experți internaționali, vor căuta de asemenea să identifice cum și unde peste 1.700 de lucrători medicali au fost infectați cu virusul. Echipa este formată din 12 membri internaționali și 12 omologi chinezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS