Acasă Eveniment Profesorul Mircea Beuran, reţinut pentru luare de mită

Profesorul Mircea Beuran, reţinut pentru luare de mită

-

Profesorul Mircea Beuran a fost reţinut aseară de procurorii DNA pentru luare de mită.
Mircea Beuran îndeplinea la dat comiterii faptei funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Potrivit procurorilor, în data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.
Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Profesorului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. Astăzi, Mircea Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mircea Beuran este implicat şi în alt dosar penal

DNA menționează că dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a dat mita.

Mircea Beuran a fost audiat în sediul DNA mai bine de opt ore, după ce, în dimineața de joi, au avut loc percheziţii la locuinţa sa, dar şi la Spitalul Floreasca.

Pe numele medicului este deschis un alt dosar penal care vizează cazul femeii care a fost arsă în timp ce era pe masa de operaţie.

Mircea Beuran a condus secţia de chirurgie a Spitalului Floreasca, însă a fost eliberat de la șefia secției după apariția scandalului în care o pacientă a fost arsă în operație și a murit.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...